Terugblik – SOSOZ 9 juni 2024

Nieuws
dinsdag 11 juni 2024

Op deze zonnige zondag gingen we met 36 ZijActief vrouwen naar Maasbracht.
Om 10.30 werden we hartelijk welkom geheten in het Maas Binnenvaart museum waar we na de koffie en vlaai door 3 gidsen een interessante rondleiding door het museum kregen.
Ooit was Maasbracht de grootste binnenvaart haven van Nederland.
We kregen uitleg over het ontstaan, diverse gebruiksvoorwerpen, de heftige oorlogsjaren, de beurs, de parlevinkers, overslag van kolen, de bouw van sluizen. Door baggerwerkzaamheden opgegraven schatten. Er waren door vrijwilligers vele schepen op schaal nagemaakt, complete scheepswerf met dokken, een bediende scheepslift en reparatie werven.
Dit museum is helemaal door vrijwilligers opgezet en wordt draaiend gehouden. Is zeer de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Is rolstoel toegankelijk.
Om 13.00 uur werden we voor de lunch verwacht bij brasserie Blend.
Ook hier werden we hartelijk welkom geheten en na de koffie, thee of frisdrank kregen we een heerlijk „twaalf uurtje” geserveerd. Hier zaten we heerlijk ontspannen ook onder het genot van een drankje totdat we om 15.00 uur bij de boot moesten zijn voor een rondvaart op de Maas.
We gingen door de sluizen naar de „showroom“ van plezierjachten op het water.

Ook de kapitein van de rondvaartboot “De Gouverneur van Limburg” vertelde interessante details die we onderweg tegenkwamen.
Rond 16.30 waren we weer terug in de haven waar we met z‘n allen constateerden dat we een super dag beleefd hebben.

Hartelijke groet namens,

Marly Coenen en Ietje Heemels
PG Ledenactiviteiten

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe