Blog – Veilig, overal en altijd

Blogs
dinsdag 7 november 2023

Afgelopen weekeinde was weer het neven-en-nichten-treffen van onze familie. Een gezellige boel! We halen herinneringen op aan onze eigen jeugd en constateren dat we oud worden, als we kijken naar de opgroeiende kinderen en jeugd die onze familie rijk is. En elk jaar opnieuw vallen er weer opmerkingen over ‘de goede oude tijd’ toen alles blijkbaar beter was.

Maar hoe zitten we er nu bij?
De meesten van ons gezelschap beschikken over voldoende financiële middelen om zich een aangename oude dag te kunnen permitteren. We doen van alles met onze fiets- en wandelvrienden of met de vriendinnen van ZijActief, om maar twee voorbeelden te noemen. Onze thuissituatie is stabiel, dat wil zeggen dat we meningsverschillen met bekvechten kunnen uitpraten en geen last hebben van bijvoorbeeld huiselijk geweld. Doordat we in fijne wijken wonen, is het risico op straat overvallen te worden gering. En van cybercrime hebben we wel gehoord, maar we leerden om met social media om te gaan.

Waarom dan de internationale actie ‘Orange The World’?
Omdat de wereld groter is dan je eigen gezin en familie! Geweld tegen vrouwen en meisjes is overal en in alle lagen van de samenleving. Van seksuele intimidatie tot femicide en alles daartussenin. Op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, online, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten.

Toen ik van dit maatschappelijk probleem hoorde, werd ik even stil. Zoveel vrouwen leven met leed en ellende doordat ze iets met geweld hebben meegemaakt. Daarom wil ik iedereen laten weten, dat je tegen dit probleem kunt ingaan. Hoe? Kom bijvoorbeeld naar de conferentie ‘Veilig, overal en altijd’ die op zaterdag 25 november in Roermond wordt gehouden! Daar kun je je informeren over preventie en hulp.

Aurelia Renierkens
Projectgroep ZIN

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk en kan door op deze link te klikken of door onderstaande QR-code te scannen.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe