Scholing en Educatie Kring Zuiderpoort

Nieuws
donderdag 2 maart 2023

Op 27 februari 2023 vond de scholing en educatie plaats in Kring Zuiderpoort. Te gast was Marieke Wolters. Zij vertelde over MS (Multiple Sclerose).

Marieke heeft voor de pauze aan de hand van een PowerPoint uitgelegd wat MS is. Welke vormen zijn er?

Elke MS-patiënt heeft anderen kenmerken, wordt ook wel de ziekte met duizend gezichten genoemd. De grootste groep zijn voornamelijk vrouwen die de diagnose krijgen. Ze zijn tussen de 30 en 40 jaar.

Na de pauze vertelde Marieke haar persoonlijke verhaal. De ongelofelijke weg die ze aflegde voor ze de diagnose kreeg. In eerste instantie dachten de artsen dat de klachten waren die gerelateerd waren aan haar herniaoperatie. Ze heeft nog een tijd lang parttime gewerkt maar inmiddels werkt ze niet meer.

Via het Can Do More trainingsprogramma voor mensen met MS en hun partner en of mantelzorger. Ze heeft hier weer energie, kracht en levensvreugde voor een groot deel terug gekregen.

Ze heeft zelfs meegedaan aan ‘Klimmen tegen MS, op de Mont Ventoux’. Nu is nu heel dankbaar wat ze nog allemaal kan.

Ze heeft aan de hand van enkele oefeningen onze leden laten ervaren wat een dag met MS.

Het was een interessante en heftige maar ook leuke avond. Die door ongeveer 50 dames werd bezocht.

 

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!