ZijActief Leeuwen: High tea bij ‘Huys en Hof in Buggenum’

Nieuws
vrijdag 7 juli 2023

Met fiets of auto kwamen maar liefst 39 leden naar de prachtige tuin aan de Holstraat in Buggenum. Het weer was gemaakt voor deze dag, een heerlijk zonnetje niet te warm of te koud bescheen de parasols waaronder de smaakvol gedekte tafels stonden.

En zoals we dit ondertussen gewend zijn werd er meteen gezellig gekletst onder elkaar, alsof de leden zich in geen jaren meer hadden gezien. Ieder zocht een plekje aan tafel in afwachting van de High tea, maar eerst natuurlijk een welkomstwoord door onze voorzitter waarna Christien Reinders het stokje overnam om ons te vertellen dat we met een soepje en daarna hartige hapjes de middag zouden starten. De hartigheden waren heerlijk en ruimvoldoende. Voor de pauze vertelde Christien ons het ontstaan van hun tuin en de bekendheid die deze tuin door de jaren heen heeft gekregen, zelfs internationaal staan ze in de top 10 van mooiste tuinen. We kregen na haar verhaal over het ontstaan en onderhoud van de tuin de gelegenheid om deze, op 2500 ha, aangelegde tuin te bekijken. Van bloeiende planten, ging het naar een mooi aangelegde kruiden en groenten tuin. Struiken met rode bessen en sjtaekbaere, heerlijke aardbeien waarbij sommigen het niet konden laten om er een te proeven. En we ontdekte een plant die we nog niet kenden, het bleek de colaplant te zijn, hij schijnt als smaakmaker te worden gebruikt bij onze volksdrank nummer 1 de Coca Cola.

Na genoten te hebben van deze prachtig aangelegde tuin snel terug naar de tafels om verrast te worden met verrukkelijke zoetigheden en alweer was er koffie/thee en jus d’orange zoveel we wilden.

Rest me nog te vermelden dat alles wat we gegeten hebben zoveel mogelijk zelf wordt gemaakt met producten uit hun eigen biologische tuin.

Het was een zeer geslaagde middag en een waardige afsluiting van een mooi seizoen en een prachtige start naar de zomer toe.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!