Woensdag 12 juli jaarlijks uitstapje

Nieuws
dinsdag 18 juli 2023

Woensdag 12 juli jaarlijks uitstapje van ZijActief Bocholtz

Als doel van ons jaarlijkse uitstapje had het bestuur van ZijActief Bocholtz dit jaar Heerlen  gekozen.

Ook in onze omgeving zijn er diverse mooie en interessante gelegenheden aanwezig die menigeen nog niet gezien heeft.

Omdat we naar Heerlen gingen bestond er de mogelijkheid om met de fiets te gaan of met de auto. Er waren van te voren duidelijke afspraken gemaakt.

Het verzamelpunt was voor de Stadsschouwburg van Heerlen waar we een rondleiding kregen. Deze rondleiding werd gedaan door Marijke en Pierre, twee kundige vrijwilligers die het theater op hun duimpje kenden. We mochten letterlijk een kijkje nemen achter de schermen. Door de levendige verhalen bleef de het voor iedereen boeiend en interessant. De rondleiding duurde van 11.00 uur tot 13.30 uur inclusief als afsluiting koffie of thee met limburgse vlaai.

Na een uurtje ter vrije besteding werden we om 14.45 uur verwacht voor een rondleiding op het “groene dak” van Q-parc parkeergarage Putgraaf. Ook hier waren 2 vrijwilligers nl. Ger en Janine die tekst en uitleg gaven. Zij hadden met 10 vrijwilligers van Stadstuin Heerlen deze tuin sinds kort overgenomen. De tuin behoort nu tot Groenegolfheerlen.nl . Wij hoorden dat onze groep de primeur had van het eerste georganiseerde bezoek aan Rooftop 2.0. Ger en Janine vertelden dat er nog veel werk verzet moet worden om alles in goede staat te brengen en daar zijn vrijwilligers en ideeën voor nodig. Het prachtige uitzicht over Heerlen en het bevlogen verhaal van twee enthousiaste vrijwilligers met hart voor de vergroening van Heerlen maakte het bezoek aan deze daktuin bijzonder.

Om 16.15 uur was het etenstijd en werden we verwacht bij Brasserie de Twee gezusters aan de Putgraaf waar we mochten genieten van een heerlijk 3 gangen verrassingsmenu.

Rond 19.15 uur waren we allen weer thuis.

Yvonne Huppertz en Gonnie Vroomen

Klik HIER voor de foto’s

 

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!