Vrouwengevangenis ‘Ter Peel” op 09-03-2023

Nieuws
woensdag 22 februari 2023

De vrouwengevangenis – PI Ter Peel in Evertsoord 

Hallo allemaal,

Op donderdag 9 maart komt Dhr. Gerard Hendriks ons vertellen over de Vrouwengevangenis. Penitentiaire Inrichting Ter Peel in Evertsoord (gemeente Horst aan de Maas) is een van de drie inrichtingen in Nederland waar vrouwen worden gedetineerd. Het complex is de grootste vrouwengevangenis van Nederland, en kan maximaal 250 vrouwelijke gedetineerden herbergen. De inrichting kent verschillende regimes, te weten een huis van bewaring, een beperkt en een zeer beperkt beveiligde inrichting en een speciale afdeling waar gedetineerde moeders met hun zeer jonge kinderen kunnen verblijven. Er is zelfs een Bajescafé welk gerund word door gedetineerden. Aan de hand van een powerpoint presentatie geeft hij uitleg over het leven binnen de gevangenis in PI Ter Peel

Wil je graag horen hoe het leven is in de gevangenis, geef je dan op vóór 5 maart via de mail: zijactief.heibloem@hotmail.com.

Hopend op een fijne opkomst, graag tot 9 maart om 20.00 uur in de Klokkestoel.

Bestuur ZijActief Heibloem

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!