Verslag Samen op Stap op Zondag 22 mei te Meerssen

Nieuws
maandag 23 mei 2022

Op zondag 22 mei 2022 bezochten 54 dames uit de hele provincie het mooie plaatsje Meerssen.

Op zondag 22 mei 2022 bezochten 54 dames uit de hele provincie het mooie plaatsje Meerssen. Na ontvangst bij De Proosdij en een kopje koffie en vlaai ging het gezelschap onder begeleiding van onze gids voor die dag, dhr. Willy Smeets, op weg naar de Synagoge. Onderweg vertelde dhr. Smeets over de mooie panden en hun geschiedenis. In de Synagoge werden wij verwelkomd door dhr. Ger Kockelkorn die vertelde over de bouw van de Synagoge en haar betekenis voor Meerssen. Uiteraard kwamen er ook de verhalen over de Jodenvervolging, al in het verre verleden en zeker in de Tweede Wereldoorlog. In de Synagoge was ook een tentoonstelling met schilderijen van de 95-jarige Marijke Stultiens die ook aanwezig was. Zij vertelde hoe zij, na het overlijden van haar echtgenoot, er toe gekomen was om schilderijen te gaan maken volgens het boek Genises. Zij gaf de dames een goede raad: Ga bij een groot verdriet iets doen wat los ligt van je verdriet!

Na een heerlijke lunch in De Proosdij volgde het bezoek aan de Basiliek. Wandelend rond de Basiliek hoorden we van dhr. Smeets het verhaal van de bouw van de Basiliek door de eeuwen heen. Het interieur van de Basiliek is ook prachtig en hierover heel veel informatie.

Om half vier kwam aan deze dag een einde en gingen de dames, na nog een bezoek aan een van de terrasjes in Meersen, moe maar na een prachtige dag naar huis.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe