Uitnodiging: Dagen voor Alleengaanden

Nieuws
dinsdag 30 januari 2024

Ga jij alleen door het leven? Dan nodigen we je graag uit voor de Dagen voor Alleengaanden op donderdag 7, 14 en 21 maart 2024! We hebben weer een leuk en gevarieerd programma voor je in petto!

Wat gaan we doen?

Waarom zijn wij voor elke vakantie gestressed? En kan een gans onvoorbereid én van het één op het andere moment beginnen aan een lange trektocht? Hoe toont een eend leiderschap? Wat kunnen wij van vogels leren? Ingrid Henssen neemt je in vogelvlucht mee op een reis van zelfreflectie. Daarna kun je je creativiteit de vrije loop laten en een mooi vogelbeeldje maken. ’s Middags staat er muziek op het programma. In Schimmert en Baexem brengen broer en zus Mart en Mariet van Knippenberg Limburgse liedjes en bijpassende gedichten ten gehore. In Oostrum staat het 12-koppige ‘Blaos um op’ op de bühne.

Bekijk de uitnodiging
Persbericht

Niemand alleen tijdens Dagen voor Alleengaanden

Op donderdag 7, 14 en 21 maart 2024 organiseert ZijActief Limburg de Dagen voor Alleengaanden (DVA). Dat gebeurt op drie locaties verspreid in Limburg. De dagen zijn speciaal bedoeld voor vrouwen uit Limburg die alleen door het leven gaan. Lenie Waltmans, provinciaal bestuurslid van ZijActief Limburg: “We zijn één van de weinige organisaties die deze doelgroep samenbrengt. En we doen dit niet alleen voor onze eigen leden, maar nodigen ook niet-leden uit.”

“Als je alleen door het leven gaat, heb je vaak minder binding. Juist dat geeft ruimte om jezelf te ontplooien en nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom zijn deze dagen zo belangrijk: we helpen deze groep vrouwen om deze ruimte te nemen”, aldus Lenie Waltmans. ZijActief Limburg organiseert elk jaar de DVA.

De drie O’s

De ontmoetingsdagen bieden ontmoeting, ontspanning en ontplooiing. ZijActief noemt dit ook wel de ‘drie O’s’. Lenie Waltmans: “In ons programma zijn de drie O’s zoveel mogelijk geborgd. Dat houdt het gevarieerd. Deze keer neemt een spreker ons mee aan de hand van het gedrag van vogels: wat kunnen we van deze dieren leren? Daarna gaan we vogels kleien: deelnemers kunnen hun creativiteit de vrije loop laten. ’s Middags staat er een muziekoptreden op het programma. En natuurlijk is er volop gelegenheid om te ontmoeten!”

Kom erbij!

Alle alleengaande vrouwen, ongeacht leeftijd of achtergrond, lid of geen lid, zijn van harte welkom op donderdag 7 maart 2024 in Schimmert, donderdag 14 maart 2024 in Baexem of donderdag 21 maart 2024 in Oostrum. Meer informatie en aanmelden: www.zijactieflimburg.nl.

Over ZijActief Limburg

Met ruim 4000 leden in 57 lokale afdelingen is ZijActief Limburg het grootste vrouwennetwerk van Limburg. ZijActief is er voor vrouwen die ondernemend zijn, van aanpakken weten en midden in het leven staan. Bij ZijActief Limburg staan samenwerken, ontmoeten, talent ontwikkelen en het delen van ervaringen centraal. ZijActief geeft hier vorm aan door op zowel lokaal als provinciaal niveau gevarieerde, eigentijdse activiteiten en projecten en themabijeenkomsten te organiseren.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!