Uitnodiging: conferentie ‘Veilig, overal en altijd’

Nieuws
maandag 30 oktober 2023

Orange the World is een wereldwijde campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes onder de aandacht te brengen. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Limburg bundelt haar krachten en zet verandering in gang om samen geweld tegen vrouwen te stoppen. In onze provincie wordt de campagne afgetrapt met een gezamenlijke conferentie. Het thema van de conferentie is ‘Veilig, overal en altijd’ en leden van ZijActief zijn uitgenodigd.

Datum: zaterdag 25 november 2023
Locatie: Foroxity Filmarena Roermond
Tijdstip: 09.30 – 13.00 uur
Kosten: €5,- per persoon
Klik hier voor de uitnodiging of om je aan te melden.

Sprekers op deze conferentie zijn Renee Romkens en Milou Delen. Marianne Smitsman opent de conferentie en de gespreksleider voor die ochtend is Tom Jessen. Hij zal ook in interactie gaan met de zaal. Zeker zo interessant is de infomarkt, die vooraf en na afloop te bezoeken is. Hier staan organisaties, die bij kunnen dragen aan de oplossing van de problematiek waarbij vrouwen betrokken zijn bij geweld.

Wat deze bijeenkomst interessant maakt voor vrouwen van ZijActief:

  • Het is een zeer actueel thema
  • Er zijn goede sprekers
  • Er is een goede infomarkt, waar organisaties staan die te benaderen zijn voor workshops en /of lezing

ZijActief besteedt ook tijdens haar ALV op 9 november aandacht aan het thema. De voorstelling ‘Helse liefde’ is onderdeel van het dagprogramma. Deze voorstelling beschrijft een indrukwekkend verhaal over geweld tegen vrouwen en gaat over hoop en bevrijding.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!