Heel ZijActief Zuiderpoort bakt

De winnaars volgens de professionele jury
De winnaars volgens de professionele jury
Nieuws
zaterdag 3 december 2022

De uitnodiging was fantastisch… De kringbestuursleden waren RAZEND enthousiast… De voorbereidingen waren super… De deelnemers melden zich pas op het laatste moment… DE RESULTATEN WAREN GRANDIOOS!

Het werd een supergezellige middag.  Alles met in het achterhoofd: “DIT de uitgestelde happening t.b.v. de 90e verjaardag van ZijActief Limburg.”

Echte bakkers
In totaal werden 19 creatieve baksels aangeleverd, welke vervolgens door twee ‘ECHTE BAKKERS’, met name Marcel Roebroeks en Frank Smeets als heuse, serieuze juryleden vakkundig gecontroleerd en geproefd werden. Maar liefst 1 uur en 45 min. nam e.e.a. in beslag tot ze unaniem een winnaar, een nummer twee en een derde plek wisten te benoemen. Goed voor een Gouden, Zilveren en Bronzen houten lepel.

Publieksjury
Vanaf 14.00 uur was het publiek (alle leden van de Kring Zuiderpoort) welkom en natuurlijk niet alleen om te proeven maar ook zij mochten punten uitdelen, die meetellen voor de uitslag. Een groot publiek toonde zich bereid om te proeven en te oordelen.

Ruime keuze
De keuze was ontzettend ruim: vlaaien; taart; cake; appeltaart; wafels enz. De geur van versgebakken gebak vulde de ruimte en er werd volop geproefd en deskundig gediscussieerd. Het Cultuurhuis Edith Stein (museum v.d. vrouw) in Echt bleek een prima plek voor dit evenement.

Een mevrouw biechtte op, dat zij haar inzending door haar vriendin had laten bakken, omdat haar eigen oven weigerde. Ze bakte met veel plezier “een appeltaart met winterse smaken”, het resultaat mocht er zijn, spannend wat hier de jury van zegt 🙂 Mevr. Lisa Gootsen-Wolters is op haar 93e vast de meest geoefende proever van de middag. Zij bakte voor deze gelegenheid een “struise vlaai”. (Wij noemen dit een kruimelvlaai) en Lisa wist zeker dat deze goed gelukt was. Immers bakt zij ze al jaren op deze manier.

De prijsuitreiking
De Professionele jury zette op de eerste plaats: mevr. Carolien Mans, op de tweede plaats: mevr. Mariet van de Goor en op de derde plaats: Mevr. Lisa Gootsen. Volgens het eigen publiek was de eerste plaats voor: Lies Knarren. De tweede plaats voor Gertie Wolters. De derde plaats ging naar Resi van de Goor. Alle winnaars ontvingen een heuse prijs in de vorm van bakbenodigdheden. Alle deelnemers kregen als dank voor deelname : een leuke attentie in stijl.

Het kringbestuur verdient een forse PLUIM en mag tevreden terugzien op een zeer geslaagde middag!

 

Heel Zuiderpoort bakt

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe