Terugblik – ZijActiefreis van Kring Heuvelland

Nieuws
maandag 22 april 2024

Op maandag 8 april vertrokken 48 leden van ZijActief vanaf de Geusselt en de parkeerplaats in Wittem voor de jaarlijkse reis naar Zell am Harmersbach. Helaas bleek in Wittem dat de bus te klein was dus onder het genot van een kop koffie, en na het opsteken van een kaarsje bij Gerardus en een bezoek aan de wc, arriveerde de grotere bus en vertrokken we naar het Zwarte Woud.
Na een voorspoedige reis kwamen we in Zell aan en werden de kamers betrokken, de bagage uitgepakt en de omgeving verkend.

Het was een super hotel met lekker eten, mooie kamers en vriendelijke bediening.

Tijdens de  dagen die volgden bezochten we Straatsburg, met een rondvaart per boot, Freiburg onder leiding van een gids en in Collmar hobbelden we in een treintje door het gezellige en zonnige centrum. Aansluitend brachten we nog een bezoek aan Riquewihr, het knusse wijnstadje in de Elzas.
Op de terugweg, vrijdag, werd de imposante Dom van Speyer bezocht en de nodige terrasjes.
Leuk was het ook dat twee dames uit de groep mekaar na  zo’n 50 jaar tijdens deze reis weer ontmoetten: ze hadden in hun kindertijd samen aan de Cannerweg gewoond en mekaar daarna uit het oog verloren.
Als afsluiting reden we naar Vaals, waar bij de Bokkerijder een lekker en gezellig afsluitend diner werd geserveerd.

Samen werd er ook nagedacht over de reisdoelen voor 2025!

Kortom het was een gezellige en geslaagde reis, georganiseerd door ZijActief Kring Heuvelland.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe