Laat je zien bij ZijActief: op de catwalk!

Blogs
donderdag 6 april 2023

Terwijl ik deze column schrijf, bezoek ik jullie voorjaarskringvergaderingen. Van Oostrum in het Noorden tot Gulpen in het Zuiden van onze mooie provincie. Ik verheug me er steeds weer op om die zaal vol vrouwen te ontmoeten. Vrouwen die samen met elkaar mooie activiteiten bedenken voor nóg meer vrouwen in de vele dorpen en steden die Limburg rijk is. Ze steken er graag hun vrije tijd in.

Namens onze projectgroep ZIN deel ik de handreiking uit voor een activiteit bij het jaarthema: ‘Laat je zien bij ZijActief!’ En hoe kan dat beter dan met een modeshow? We nodigen jullie dan ook uit om je eigen kleerkast weer eens lekker op te ruimen! Geef (of krijg) mooie kleding die niet je niet meer draagt eens aan (of van) een ander. Ook schoenen die nét iets te klein gekocht zijn in de uitverkoop en eigenlijk nooit echt pasten, kunnen meegenomen worden naar de catwalk! Zo heeft straks iedereen een nieuwe outfit. Daarmee spaar je niet alleen je eigen beurs (handig voor ons allemaal in deze dure tijden) maar ook het milieu! En daarnaast genieten jullie ook nog eens van een heerlijke avond met elkaar. In een tijd waarin eenzaamheid, ook door de voorbije coronaperiode, steeds meer voorkomt zien we hoe waardevol de verbindingen tussen de ZijActief vrouwen zijn!

Bij elke bijeenkomst krijg ik er van jullie weer nieuwe ideeën bij. Zo hoor ik van een ‘zwerftas’, waarin de overgebleven kleding diverse adressen langs kan gaan. Waar mensen er iets uit kunnen halen en op hun beurt weer iets in kunnen doen. Zonder dat iemand daarnaar hoeft te kijken. Ook hoor ik van een ‘modeshow’ Spotify-playlist en jonge meiden die het blijkbaar al heel gewoon vinden om hun kleding te ruilen met elkaar.

Op avonden als deze, bloeit bij mij de hoop weer op! In een wereld vol uitdagingen trekken we ons niet terug, maar bedenken we samen of hier ook iets moois uit kan groeien. Als een Paasfeest, waarin Jezus uit de dood is opgestaan, dat de wereld opnieuw tot leven brengt. Als bloemen die na een koude winter toch weer opkomen en bloeien. Geniet ervan, samen met elkaar!

Petra Ritzen, lid van projectgroep ZIN.

 

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe