Terugblik – Themabijeenkomst over (on)gelijke behandeling en (on)gelijke kansen

Nieuws
donderdag 29 februari 2024

Maandag 26 februari was het zover, een interactieve themabijeenkomst over (on)gelijke behandeling en (on)gelijke kansen, georganiseerd door ZijActief  kring Zuiderpoort van in het gemeenschapshuis in Nieuwstadt.

Patrick Uijthoven van Discriminatie.nl heeft ons meegenomen in vooroordelen, die we  allemaal hebben, in het automatisme hoe het kan dat je een mening hebt zonder dat die waar hoeft te zijn. We hebben deze avond veel informatie gekregen en zelf mogen ervaren hoe snel je bepaalde eigenschappen koppelt. Ik zeg ‘Ernie’ jij zegt ‘Bert’. Vrouwen en huishouden, mannen en auto’s.

Na de pauze zijn we vooral ingegaan op wat discriminatie betekent. Welke discriminatiegronden er zijn en dat het ook belangrijk is om te weten waar de discriminatie gebeurt. Een aantal voorbeelden hebben we gebruikt om met elkaar in gesprek te gegaan. Zo is er sprake van wettelijke discriminatie als iemand niet wordt aangenomen als vrijwilliger omdat hij te oud is. Maar iemand die niet welkom is wegens zijn eigen kledingstijl, dat is net zo pijnlijk voor die persoon, maar volgens de wet is hier geen sprake van discriminatie.

Twee dingen die we na deze avond zeker meenemen; vooroordelen hebben we allemaal, dat zijn gedachten. Als mensen bewust worden uitgesloten en uitgescholden worden, dan gaat dit handelen richting discriminatie.

We weten nu dat we ons met vragen over discriminatie en ongelijke behandeling kunnen melden bij discriminatie.nl. Zij luisteren naar het verhaal en geven een gedegen advies.

Het was een interessante avond voor 29 dames is.

       

        

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!