Terugblik – Cursus Maatschappelijke vorming en Educatie

Nieuws
dinsdag 26 maart 2024

Op donderdag 14 maart 2024 stond de tweede dag van de cursus ‘Maatschappelijke vorming en Educatie’ op de agenda. Deze keer waren we te gast bij vrouwengevangenis Ter Peel, waar dhr. Gerard Hendriks ons te woord stond.

Het middelpunt van de locatie Ter Peel is een voormalig klooster, gebouwd net na de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1976 is dit gebouw in gebruik als Beperkt Beveiligde Inrichting. In eerste instantie voor mannen, sinds eind jaren tachtig als inrichting voor vrouwen. Het is het oudste stukje grond in de Peel dat niet is afgegraven voor de winning van turf.Onder de naam “Betere Start” wordt opvoedingsondersteuning aangeboden aan (ex) gedetineerde moeders. In het Moeder met Kind huis kunnen moeders, in sommige gevallen, hun kinderen tot vier jaar bij zich houden. De kinderen gaan overdag naar een kinderdagverblijf. Verder is er op het terrein een logeerhuis waar kinderen (tot 16 jaar) in het weekend een nachtje bij hun moeder kunnen logeren.

In de flyer van de cursus stond aangekondigd dat dhr. Hendriks uitgebreid op het bovenstaande zou in gaan. En dat gebeurde!De aanwezige dames waren toehoorder van een spannende, indrukwekkende presentatie waarbij dhr. Hendriks niet schroomde diep op het onderwerp in te gaan. Dit gebeurde aan de hand van een prachtige uitgebreide presentatie. Een aantal hiervan is onderstaand weergegeven. Gevangenen worden in Nederland goed verzorgd, maar het idee dat gevangenen in een hotel wonen is bij velen van ons zeer waarschijnlijk voorgoed verdwenen. We zijn dhr. Hendriks heel veel dank verschuldigd voor deze prachtige presentatie!

 

 

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!