Tentoonstelling kerststallen van leden op Kerstviering ZijActief Panningen

Nieuws
vrijdag 15 december 2023

Vraag aan leden om hun zelfgemaakte kerststal tentoon te stellen.
En je krijgt zoveel mooie bijzondere stallen zelfgemaakt, verzameld, groot, nog groter en klein miniatuur.
Authentiek, kunstig, modern, van glas, gebreid, en van klei en stof in elkaar geknutseld. Prachtig.
Dit allemaal om de Kerstsfeer te verhogen.
Daar aan toegevoegd het enthousiasme van het koortje van Daelzicht, en  enkele Kerstverhalen.
koffie en kerstbrood met koffie.
Een prachtig versierde kerstboom, door leden, gevouwen engelen met een kerstwens die de leden allen een mee naar huis kregen.

Ja, het was weer een heel geslaagde avond.

Zie voor meer foto,s, fotoalbum.            

Kerstavond op 13 december 2023 in de Houberteij

Er waren 67 dames aanwezig.

De muziekgroep van Daelzicht Noord begon al een paar kerstliedjes te zingen zoals Oh Denneboom onder begeleiding van Carla op het orgel en Wendy. Een van de dames van het orkest speelde op een keybord.

Opening door de voorzitter.

Het bestuur deelde kerstbrood uit op rekening van ZijActief en de consumpties waren voor eigen rekening.
Nu de Sint weg is staat Kerst voor de deur. We willen de kerstsfeer bereiken op onze eigen manier. Het bestuur heeft er dit jaar voor gekozen om een heuse tentoonstelling te houden van kerstgroepen aangeleverd door enkele dames.. Het waren er wel honderd. Zelfgemaakt, erfstukken en uit alle werelddelen.

De advent is bezig. Het betekent aankomen. God komt naar ons toe. Het was de tweede week dus er brandden twee kaarsjes. De kerstboom staat er met kerst en het gebruik stamt van de Germanen in berenvellen, die achter het wild aangingen. De boom staat voor een nieuw seizoen, evenals het licht. De kerstballen staan voor vruchtbaarheid. Onze boom was versierd met zelfgemaakte kerstengeltjes.
Normaliter gedenken we de overleden leden van het afgelopen jaar. Dit jaar was dat gelukkig niemand.
De muziekgroep zong weer een paar kerstliedjes. Daarna konden we luisteren naar het hilarisch kerstverhaal van Jan van Reen dat ging over het Kerstfeest en niet de Kerstman. Annie van Gerven droeg het voor in twee delen. Ze kreeg een applaus.
In de pauze konden we de kerststalletjes bekijken. Dit zag er mooi uit en was zeer de moeite waard.

Na de pauze werd het programma een beetje aangepast omdat de muziekgroep op tijd werd opgehaald.
Zij zongen nog een paar liedjes en werden bedankt door de voorzitter. Ze kregen een groot applaus en ze hebben er zichtbaar van genoten.
Ons was ook gevraagd om een cadeautje ingepakt mee te nemen. Dit was een idee van een lid. Ze werden verzameld in een mand en worden aftgegeven bij zorgcentrum Piusghof.

Lisa Janssen las een verhaal over de symbolische betekenis van de kerststal voor.. De kerststal stamt uit de tijd van Franciscus van Assisi uit 1223. Er was een levende kerststal. Franciscus is de beschermheilige van de dieren vandaar 4 oktober dierendag .Ze kreeg een applaus.

Daarna vertelde Marij Lenz een verhaal over de tocht van Baarlo op het veer naar het kloosterdorp Steijl. Wat er zoal te beleven viel in het kloosterdorp onder andere bij de roze zusters.. Ook zij kreeg een applaus.De voorzitter bedankte iedereen. Benoemde ook nog even het huisorkest van Daelzicht.

Annie Craenmehr

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!