Stem voor meer vrouwen in de politiek!

Nieuws
donderdag 10 maart 2022

Ga jij op woensdag 16 maart naar de stembus? Dan roepen we je op om op een vrouw te stemmen! Waarom? Het aandeel vrouwen in de Limburgse gemeenteraden is dramatisch laag: 25,6 procent. Het laagst van heel Nederland. Dat kan anders!

Ondervertegenwoordiging vrouwen

Momenteel is slechts een kwart van de gemeenteraadsleden een vrouw. Deze ondervertegenwoordiging komt onder andere door stereotypen en verwachtingen over mannen en vrouwen. Wij denken dat een betere man-vrouwverhouding in de politiek zorgt voor meer politieke aandacht voor onderwerpen die wij vrouwen belangrijk vinden. En het zorgt het voor een betere afspiegeling van de maatschappij. Daarom roepen we jullie op om in maart op een vrouw te stemmen.

Strategisch stemmen

Wil jij meer vrouwen in de gemeenteraad van jouw gemeente? Dan is het belangrijk dat je slim stemt. Hoe dat moet, dat leggen we hier uit.

Stap 1: Kies op welke partij uit jouw gemeente je gaat stemmen.

Stap 2: Bekijk de peilingen. Op hoeveel zetels staat jouw partij?

Stap 3: Stem op een vrouw, lager op de lijst dan de peiling aangeeft.

Waarom slim stemmen?

Vrouwen die hoger op de kieslijst staan dan de peilingen aangeven, komen vanwege hun plek op de lijst waarschijnlijk in de gemeenteraad. Door op een vrouw te stemmen, lager dan de peiling aangeeft, komt zij misschien met voorkeursstemmen tócht in de gemeenteraad.

Wil je meer weten of anderen overtuigen om slim te stemmen? Kijk op stemopeenvrouw.com.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe