Sinterklaasavond

Nieuws
dinsdag 3 december 2019

Het heerlijke avondje is weer voorbij.

Met 24 dames genoten we van een heerlijjke Sinterklaasavond.

We startten de avond met een kop koffie/thee met natuurlijk iets lekkers erbij. Tijdens het luisteren naar “ouderwetse” Sinterklaasliedjes genoten we van de gevulde koeken, pepernoten, speculaas, manderijntjes en speculaasrotsjes. Ja, ja, de Sint had ons goed verwend. Onze voorzitter Lony opende de avond met een heel leuk gedicht over het Sinterklaasfeest.

Ook werd onze eigen kennis van Sinterklaasliedjes getest, via een soort rebus: bij deze liedjes waren alleen de medeklinkers zichtbaar en waren de klinkers weg gelaten. Wij moesten met tweetallen, de titel van deze liedjes opschrijven. De winnaars kregen een chocoladeletter. ( zeer toepasselijk )

Gedurende deze avond werden we vereerd met een bezoek van Sinterklaas. Hij had zelfs 3 zwarte Pieten meegenomen! Er werd uit volle borst gezongen: Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht! En er volgden natuurlijk nog meer liedjes…….. De Pieten strooiden pepernoten en we kregen allemaal een hand van Sinterklaas. José, een bestuurslid, droeg nog een gedicht voor de Sint voor. Daarna was de Sint aan de beurt en hij wist een heleboel te vertellen over het reilen en zeilen binnen onze vereniging. Ook wist hij dat onze voorzitter Lony en secretaris Jessie met ingang van volgend jaar hun functies neerleggen, maar toch lid blijven van onze vereniging. Sinterklaas bedankte hen en ze kregen een warm applaus van alle aanwezigen.

Nadat Sint en zijn Pieten vertrokken waren, konden we met het Sinterklaasdobbelspel beginnen. Na uitleg van het spel, werd het in 3 groepen gespeeld. Al gauw kwam de sfeer erin en werd er gelachen en gejuichd, maar soms zag je ook enige teleurstelling op de gezichten, als hun geliefde cadeautje weer aan hun neus voorbij ging. Tja zo gaat dat, niet iedereen kan winnen!

Toch ging iedereen ( volgens mij ) voldaan en tevreden naar huis en de meesten vonden deze avond voor herhaling vatbaar. Men had zich goed geamuseerd en dat is altijd leuk om te horen.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe