Reanimatiecursus.

Nieuws
dinsdag 6 oktober 2020

Voor iedereen die het reanimeren wil leren / opfrissen van kennis / en het gebruik van een AED. ( Automatische Externe Defibrillator )

De cursus werd dit jaar gegeven door José Schroedels van Stichting HARTVEILIG.

Ieder jaar is het weer fijn om de beginselen van het reanimeren te leren of te herhalen. Iedere keer weer een opfrisser, maar ook hoor je steeds weer nieuwe dingen.

Dit jaar konden we niet practisch bezig zijn met "Annie" ( de reanimatiepop ) vanwege Corona, maar José demonstreerde en vertelde alles heel duidelijk, doordat ze zelf vaker voor LOTUS slachtoffer speelt. Dus dan lijkt het sowieso allemaal héél echt.

Tevens werd de werking en het gebruik van de AED gedemonstreerd. Handig als je weet, hoe zo'n ding werkt, mocht je in een noodsituatie terecht komen.

De aanwezige leden werden er ook weer op gewezen, om niet te schromen 112 te bellen. Ook bij twijfels! Beter één keer teveel, dan één keer te weinig!

Na een aantal vragen van de leden, werd deze leerzame avond afgesloten met een applaus en een bos bloemen voor José.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!