Pelgrimini

Blogs
donderdag 5 augustus 2021

Elk jaar ga je met ruim 200 vrouwen een dag op bedevaart. Een één dags pelgrimage. Maar wat doe je als door coronamaatregelen zo’n tocht niet meer mag? Dan is er maar één oplossing: cancelen! Het is beter niet samen te komen om elkaar en anderen in je omgeving niet te besmetten. Maar toch….. Je mist iets….

De gebedsdienst was toch altijd inspirerend. Je mist de ontmoeting. Je gaat immers niet alleen op stap. Een paar honderd vrouwen gaan met je mee. Iedere vrouw met haar eigen verhaal. En dat verbindt!

In de bus kom je met elkaar in gesprek. “Waarom ga jij mee?” vraag je. De een wil een dag helemaal voor haarzelf, los zijn van alle huiselijke beslommeringen. Weer een ander zoekt stilte, verdieping, heeft een vraag, heeft grote zorgen….

En gelukkig! Na een jaar coronastilte bedacht het kringbestuur van Heuvelland een alternatief. Een mini bedevaart, met minder mensen, niet zo ver, ieder komt op eigen gelegenheid, te voet, met de fiets, de lijnbus of de auto. Het Huis voor de Pelgrim noemt dit een pelgrimini.

Dit jaar organiseren we dat in Wittem. We gaan ontmoeten, vieren, lunchen, eventueel nog een rondleiding, de boekwinkel en andere winkels bezoeken, een herinnering kopen, een kaars aansteken en weer op eigen gelegenheid naar huis. Het kringbestuur verzorgt de gebedsdienst.

Maar dan…. Je komt weer thuis….. Geïnspireerd door de bijeenkomst en de gebedsdienst vraag je je af: Wat kan ik hiervan meenemen in mijn alledaagse leven? Kijk en dán begint je pelgrimini pas echt………de reis naar binnen……

Succes ermee en wellicht tot volgend jaar.

Alice Frijns-Stassen

Geestelijk adviseur kring Heuvelland

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!