Orange the World campagne van 25 nov. tot 10dec. 2022.

Nieuws
vrijdag 25 november 2022

       

Beste  dames.

Enkele leden zijn vrijdag 25 november  naar de Markt gekomen om erbij te zijn toen de Orange the World vlag  werd gehesen.
Onze provinciale voorzitster Ans Christophe was ook aanwezig.
Wethouder mw. Marianne Smitsmans hees om 15.30 uur de vlag bij het stadhuis, als start van deze campagne.
Na het hijsen van de vlag was er voor de aanwezigen in het stadhuis een hapje en een drankje.

Zaterdag 26 november staat er tussen 10 en 15 uur een informatieve Orange the World kraam op het Munsterplein in Roermond.

Wat is Orange the World

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwentot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

Waarom meedoen als organisatie?

  • Om geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te helpen is iedereen nodig. Hulporganisaties, mensenrechtenorganisaties, vrouwenorganisaties, maar ook wijkorganisaties, serviceclubs, studentenverenigingen, ouderenbonden, vakbonden politieke organisaties, en alle andere #medestanders die we kunnen vinden.
  • Hoe meer organisaties meedoen aan de Orange the World campagne, hoe meer de boodschap wordt versterkt. Iedereen kan bijdragen aan het doorbreken van het taboe op praten over geweld tegen vrouwen, en iedereen kan helpen zorgen dat vrouwen en meisjes zich veiliger kunnen voelen.

 

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe