De Luizenmoeder

Nieuws
zondag 14 november 2021

Op 9 november 2021

bood ZijActief Leeuwen haar leden en eventuele introducees een filmmiddag aan in Foroxcity met daarna een gezellig samenzijn.

36 Dames vulden de bioscoopzaal om naar de film ‘De Luizenmoeder’ te kijken. Een film waarin je de nodige maatschappelijke thema’s voorbij ziet komen: een team vrouwen die echt niet altijd even aardig voor elkaar zijn, ouders van leerlingen die hun eigen belangen vóór die van kinderen laten gaan, cultuurverschillen die nu niet bepaald leiden naar nieuwsgierigheid over ieders invulling van het leven etc. etc. Juffrouw Ank had het er mee te stellen en zou bijna het onderspit delven. Gelukkig was daar een oudere, reeds gepensioneerde rot in het vak die via een onbeschrijfelijke wanorde zorgde dat alles weer op zijn pootjes terecht kwam. En dat zelfs het ‘onbegrepen’ jongetje, dat niet meer praatte, zijn stem liet horen en geaccepteerd werd door zijn klasgenootjes.

Als je nu denkt wat een heftig film, heb je het mis. Alle thema’s werden zodanig uitvergroot, dat het een komische en hilarisch gebeuren werd. Er is dan ook veel gelachen! Na afloop kon iedereen het kopje koffie, thee of het glaasje water met een gebakje van de Kroon, waarderen. En er was genoeg stof om over na te praten!

Greet van Dijk

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!