Nieuwsbrief februari 2021

Nieuws
dinsdag 16 februari 2021

Coronatijd,
Hoe iets dat isoleert, ons tegelijkertijd verbind.
De één nog rustig achterover, de ander door paniek verblind.
Een hele gemene deler, de hele wereld staat op zijn kop.
Contactloos maar toch samen, er zit weinig anders op.
Wat vandaag niet is kan misschien nog komen.
Vergeet daarom niet te blijven dromen.

Beste dames leden van ZijActief Banholt,

Sinds de nieuwsbrief van januari is alweer een persconferentie geweest op 20 januari. De regels werden verder aangescherpt, de “avondklok” is nu een feit. Op 2 februari werden de regels niet echt versoepeld, de kinderen van de basisschool mogen 8 februari weer naar school. Met deze informatie weten we allemaal dat we bijeenkomsten voorlopig kunnen vergeten. We hopen dan ook van harte dat we na de zomerstop kunnen hervatten met de maandelijkse bijeenkomsten. Mocht er eerder ruimte zijn voor bijeenkomsten in welke vorm dan ook, dan gaan we ervoor!

Ook is er veel gebeurd in de wereld, zoals in Amerika een nieuwe president, dat liep niet op rolletjes. Er is wel gekozen voor een VROUWELIJKE vicepresident. Het kabinet gevallen in Nederland en ga zo maar door. We hopen allemaal op betere tijden, maar we moeten geduld hebben.

Over een week is het carnaval, vorig jaar februari was de laatste bijeenkomst in het patronaat. Wie had dit gedacht. Toen hebben we nog samen SWINGO gespeeld in de sfeer van Carnaval. Dit jaar gaan we carnaval anders beleven als andere jaren. Ook roept Burgemeester Dieudonné Akkermans alle inwoners op om de drie kleuren te laten stromen in het Heuvelland, dat stond in de wekelijkse nieuwsbrief van de gemeente Eijsden-Margraten. Wij als ZijActief dames doen hier zeker aan mee. Het bestuur komt dan ook bij jullie langs met een verrassing om carnaval niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Als jullie niet thuis zijn stoppen we het in de brievenbus. ALAAF ALAAF ALAAF

Als jullie behoefte hebben aan een gesprekje of hulp bij een boodschapje doen, neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden.

In de nieuwsbrief van januari hadden we de leden gevraagd voor een verhaal, gedicht, of iets dergelijks in te sturen. Aurelia Renierkens heeft hier gehoor aan gegeven, in de bijlage vinden jullie haar bijdrage. Met dank Aurelia Renierkens. Inzendingen zijn nog altijd welkom.

Ook willen we iedereen bedanken voor de lieve berichtjes, kaartjes, mails e.d. die we mochten ontvangen door de afgelopen maanden heen.

Blijf gezond, houd vol, en geniet van de dingen die we wel mogen. Want samen komen we hier doorheen.

Het bestuur ZijActief Banholt:

Annelize – Carla – Marieke – Wilma – Shirley – Gerda

www.zijactieflimburg.nl/afdelingen/banholt

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe