Nieuwsbrief april 2022

Nieuws
woensdag 6 april 2022

Beste dames van ZijActief Banholt,

Alweer een nieuwe maand, en het spreekwoord zegt: april doet wat hij wil, en dat hebben we ook waargenomen. De laatste dagen van maart was een heerlijk voorjaar zonnetje aanwezig en op

2 april lag er sneeuw. Het was de dag dat ZijActief Banholt het 55-jarig jubileum vierde, een gezellige en mooie dag om naar terug te kijken. Helaas waren enkele leden niet aanwezig door ziekte of andere redenen. We zullen de afwezige leden zeker nog in het zonnetje zetten, ook zij verdienen de waardering van hun jarenlange trouwe lidmaatschap.

In de bijlage een verslag hoe de dag is verlopen, gemaakt door onze eigen correspondent Riny Essers.

21 april Algemene ledenvergadering

Jaarvergadering over het jaar 2021 met bestuursverkiezing.

Aanvang 20.00 uur in gemeenschapshuis ’t Patronaat. Na het officiële gedeelte een verrassings-optreden van een bekende Heuvelander. We hopen u allemaal te mogen begroeten.

Herinnering

21 juni 2022 Floriade Almere – Ledendag georganiseerd door ZijActief Limburg

Alle dames leden met hun vriendinnen nodigen we van harte uit voor onze ZijActief reis naar de Floriade in Almere op dinsdag 21 juni 2022. We vertrekken vroeg in de ochtend met bussen richting Flevoland. Met de kabelbaan hoog boven het Floriade-park kun je genieten van een prachtig uitzicht. We bezoeken landenpaviljoens die hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties voor groene steden laten zien. Het belooft een dag vol gezelligheid, innovatie en duurzaamheid te worden. We laten ons verrassen door nieuwe inzichten met betrekking tot het maken van gezonde en verantwoorde voedselkeuzes. Koffie, thee en andere versnaperingen zijn volop aanwezig bij de leuke eetrestaurantjes. Hopelijk hebben we jullie enthousiast gemaakt temeer omdat de Floriade maar één keer in de tien jaar georganiseerd wordt. Kijk voor nog meer inspiratie op de website van de Floriade: www.floriade.com

Aanmelden en betalen

Heb jij ook zin om mee te gaan naar de Floriade? Meld je snel aan bij Wilma Bastings-Sens

Tel: 043-4572280 mail: fonsbastings@home.nl

Doe dat vóór 20 april 2022. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Leden betalen €46,00 en niet-leden €53,50 Dit is de entree voor de Floriade en de busreis)

Betalen: we vragen u het verschuldigde bedrag over te maken vóór 20 april op bankrekeningnummer

NL 11RABO 01335.07.068 t.n.v. Zij Actief afd. Banholt. Vermeld hierbij a.u.b. uw voor- en achternaam.

Als je aangemeld bent krijg je van ons alle informatie over de busreis, opstapplaats etc..Kun je er op het laatste moment niet bij zijn? We kunnen kosten helaas niet terugbetalen.

Hartelijke groet,

Het Bestuur ZijActief afd. Banholt

Annelize, Wilma, Carla, Marieke en Gerda

www.zijactieflimburg.nl/afdelingen/Banholt

2 April 2022: wij vieren het 55-jarig jubileum van Zij-Actief BANHOLT

Vandaag is het echt geen grap,

we gaan met Zij-Actief op stap!

Wij bestaan meer dan een halve eeuw

en in Banholt ligt een laagje sneeuw

Het bestuur van onze vereniging heeft heel goed kunnen zwijgen; er stond een feestje op stapel maar wat????

Ze hebben aan niemand iets verteld alleen dat we geen makkelijke schoenen aan hoeven.

5 over 10 werden we verwacht in het patronaat en de geur van koffie en de warmte kwam ons tegemoet. Gezellig versierd met een bloemetje op elke tafel.

Annelize sprak een kort welkomstwoord en daarna volgde een mooie bezinning waarbij ook gezongen werd. Deze bezinning is verzorgd door Aurelia en Jenny ( mooi om mee te beginnen).

We kregen een heerlijke lunch aangeboden met een lekker soepje vooraf. Toen dit was opgeruimd gingen we met de bus …..richting een rondje Zuid Limburg. We zaten met de bus tussen wielrenners van de Limburgse Volta tour, was even niet de bedoeling, maar kon de pret niet drukken. We reden daarna richting Maastricht, gauw hadden we in de gaten dat er aan de kade de boot op ons stond te wachten.

We hebben dus zaterdag zoals het spreekwoord zegt: DE BOOT GEMIST. Annelize zorgde voor de volgende boot want we waren toch te laat. Onze voorzitster raakt niet zo gauw in paniek. Wel konden we nu maar 1 uur op de boot, wat hadden we ons weer veel te vertellen het was reuze gezellig. We werden getrakteerd op koffie, thee en lekkere Limburgse vlaai. De boot was veel te snel weer terug.

We stapten daarna weer in de bus en reden richting Banholt in een ruk door. Aangekomen in Banholt was er in het patronaat de volgende verrassing, bij een glaasje wijn, port, bier, fris en noem maar op werd er veel gelachen over de busreis. Gebeurt niet vaak dat een bus met vrouwen tussen de tour fietsers zit haha.

Rond half 6 hebben we een toost uitgebracht op de volgende 5 jaar van onze ZijActief vereniging. We kregen een heerlijk dineetje aangeboden, geserveerd door Traiteur Nuijts uit Noorbeek. Lekkere kipcocktail heerlijk fris, daarna zalm met vissaus en varkenshaas met champignonsaus, 2 soorten aardappel gratin en warme en koude groenten en als klap op de vuurpijl nog een ZALIG toetje: 3 soorten mousse op een chockoekje met ijs en slagroom mmmmmm we hebben ons de vingertjes afgelikt. De traiteur kreeg dan ook een welverdiend applaus.

Annelize sprak ons nog even toe en wenste ons allen wel thuis. We hebben weer heerlijk als vrouwen onder elkaar ons lief en leed kunnen vertellen en genoten van deze mooie dag.

Dames bestuur van ZijActief Banholt, wat hebben jullie ons schandalig verwend de hele dag.

Ik weet zeker dat ik in naam van allen mag zeggen: jullie zijn FANTASTISCH!!!

Dank jullie wel. Namens de Leden van ZijActief Banholt.

Verslag: Rinie Essers

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!