Nieuwsbrief maart 2021

Nieuws
woensdag 31 maart 2021

Beste dames leden van ZijActief Banholt,

Na de nieuwsbrief van februari heeft er dinsdag 23 februari alweer een persconferentie plaatsgevonden. Er zijn enkele versoepelingen doorgevoerd maar nog niet voldoende om bijeenkomsten te organiseren. De vaccinaties zijn begonnen en nu maar hopen dat we allemaal zo snel mogelijk worden gevaccineerd. Er zijn voor de maand maart wel een paar punten die we graag onder de aandacht willen brengen.

Wereldvrouwendag

Jaarlijks op 8 maart wordt dit wereldwijd gevierd. Vrouwenorganisatie fam! organiseert een open online bijeenkomst waar een hoop vrouwenzaken & taboes worden besproken, samen met Vreneli Stadelmaier. Zelfvertrouwen, stress, overgang en sisterhood, het komt allemaal aan bod. Het zijn onderwerpen waar iedere vrouw mee van doen heeft, maar waar lang niet altijd open over gesproken wordt. Op 8 maart komt hier verandering in en worden deze onderwerpen openlijk besproken. De livestream begint op 8 maart a.s. om 19:30 uur via deze link: https://youtu.be/LpXwXd65Z0k.

Algemene leden vergadering

De Algemene Ledenvergadering vindt digitaal plaats. Deze wordt technisch verzorgd door het Forum te Roermond. Aanmelding via https://het-forum.webinargeek.com/zijactief-alv . Daarmee kun je de livestream van de ALV op donderdag 11 maart 2021 om 14:00 uur volgen via internet. Je hoeft hiervoor geen programma’s te installeren. In de bijlage vindt u de uitnodiging.

Verkiezingen

Op 15,16 en 17 maart vinden landelijke verkiezingen plaats. Aletta Jacobs heeft er 100 jaar geleden voor gezorgd dat de vrouwen stemrecht kregen. Een vrouw die het aanzien van Nederland veranderde. Ze was de eerste vrouw die een HBS bezocht, de eerste vrouw die universitair onderwijs afrondde, arts werd en de eerste vrouw die promoveerde. Zo’n kwart eeuw lang stond zij in Nederland aan het hoofd van de vereniging voor Vrouwenkiesrecht. Zij leefde in een tijdperk waarin vrouwen een achtergestelde positie hadden en waarin armoede en arbeidsomstandigheden een rol speelden voor je levensverwachting. Waar studeren en werken voor meisjes niet vanzelfsprekend was en vrouwen nog geen stemrecht hadden. Voor mij was Aletta een echte powervrouw. Dus allemaal naar het stemlokaal of per brief uw stem uitbrengen! Aurelia Renierkens heeft een blog geschreven die u kunt vinden op de website van ZijActief Limburg: /actueel/zijactief-blog/aletta-jacobs-een-pittige-vrouw/3294/

Laat uw vrouwenstemrecht niet verloren gaan!!!

Riny Essers heeft een verslag geschreven over de carnavals verrassing, dank hiervoor. Je kunt het lezen via de afdelingswebsite /voor-leden/jouw-afdeling/banholt/verslagen/

Blijf gezond, houd vol, en geniet van de dingen die we wel mogen.

Het bestuur ZijActief Banholt:

Annelize – Carla – Marieke – Wilma – Shirley – Gerda

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe