Nieuwjaarsborrel en Collegetour

Nieuws
maandag 16 januari 2023

Nieuwjaarsborrel en Collegetour ZijActief Leeuwen op 10 januari 2023

Ruim veertig dames vonden hun weg naar zaal “Aad Leeuwe” voor de eerste activiteit van het nieuwe jaar. In een gezellige ambiance werden wij verwelkomd met koffie en een heerlijke traktatie.
Corrie, Fieke en Hilda hadden de schorten voorgebonden en waren de strijd met het wafelijzer weer aangegaan. Nou, het resultaat mocht er zijn!
Yvonne heette iedereen van harte welkom; in het bijzonder Greet, die na een lange periode van afwezigheid voor de eerste keer weer in ons midden was. Ofschoon zij het rustig aan zal blijven doen, nam zij tóch de Collegetour voor haar rekening.
Daarna was het de beurt aan Ilse Milsberg en Janneke Postulart van de Omwentelaars; een beweging van vrijwilligers die sinds 2020 werken aan de realisatie van een duurzame toekomst. Zij werden stevig aan de tand gevoeld door Greet. Met veel passie vertelden deze echte natuurmensen over hun idealen.
Zij realiseerden een duurzaamheidscentrum, “De Groene Transformator”.
Tot aan de sloop van dit gebouw, over een aantal jaren, mogen ze deze locatie gebruiken als clublokaal voor de Omwentelaars.
In dit gebouw op het oude Philipsterrein aan de Bredeweg kun je allerlei inspiratie opdoen over wat je zélf kunt doen aan duurzaamheid.
Verder verzorgen zij impactavonden, doen ze aan opruimen van zwerfafval, organiseren ze wandelingen waarbij oefeningen gedaan worden om te leren verbinden met de natuur en hebben ze veel aandacht voor het biodiversiteitsprobleem. Ook proberen zij mensen in de samenwerkingsstand te krijgen, met als doel het behalen van zoveel mogelijk resultaat.
En dat dat hard nodig is weten we natuurlijk allemaal, Moeder Aarde moet dringend gekoesterd worden.
Al met al een prachtig initiatief en een zeer interessante avond.
Tot slot werd er in een gezellige nazit op het nieuwe jaar geproost, waarna iedereen heerlijk “bijgepraat” weer huiswaarts ging.

Joke Dohmen

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe