Een nieuw begin

Blogs
maandag 6 september 2021

Heb jij ook zo genoten van de laatste weken? Vakantie vieren thuis, in eigen land. Anderen zochten hun vakantiegeluk een beetje verder weg. Maakt allemaal niet uit, als je maar de dagelijkse sleur achter je kunt laten. Naast zwemmen, wandelen of fietsen genieten wij ook van een boek lezen, een film kijken, puzzelen of een ouderwetse tekening ‘cijfers verbinden’. Deze tekeningen die op het eerste gezicht op een brij van cijfers en punten lijken, ogen zo simpel en kinderachtig, maar soms moet je goed kijken om de goede cijfers te ontdekken. Wat ook eens wil helpen, is achteroverleunen om het geheel van een grotere afstand te zien. Dan wijst zich de volgende stap vanzelf

En die afstand nemen wij ook als we op vakantie gaan. We nemen gas terug, genieten van de rust, maar ook van andere indrukken. We nemen genoegen met een luchtbed in een tent, we maken kennis met andere culturen in verre landen, of we zoeken de eenzaamheid van een boomhut op – vooral kinderen vinden het laatste meestal spannend en ruig, succes gegarandeerd. Maar na een tijdje keren wij terug naar huis, met een opgeladen accu, en zijn we blij de thuisblijvers weer te zien.

Uiteraard worden dan de nieuwtjes gedeeld. Waar praten wij vrouwen dan over? Vakantie, gezondheid, de nieuwe buren, maar je bespreekt ook onderwerpen zoals de wateroverlast in Limburg en de blijkbaar uitzichtloze situatie van de vrouwen in Afghanistan. Wij voelen met de getroffen mensen mee, wij voelen ons verbonden. In de overstromingsgebieden was hulp van vele vrijwilligers. Ze hebben zonder aarzelen geholpen de modder uit de huizen te duwen en op te ruimen. Met de ramp in Afghanistan is het ingewikkelder hulp te bieden, maar een overboeking naar de bekende gironummers kan het lot van de vluchtelingen verzachten. Ook hier geldt: alle beetjes helpen.

Dezer dagen keren wij allemaal terug naar het ritme van alledag. Daar horen ook de bijeenkomsten van ZijActief bij. Ook daar genieten wij vrouwen van. Voor vele afdelingen zal het de eerste bijeenkomst na een buitengewoon lange rustperiode zijn. Met de maatregelen voelt deze eerste keer beslist nog wat onwennig. We zijn klaar voor een nieuw begin – gezellige avonden met interessante lezingen, uitstapjes, excursies en workshops. Zeker voor ons, leden van ZijActief, maar ook voor dames die zich bij onze vrouwenvereniging willen aansluiten. Wees welkom!

September 2021,

Aurelia Renierkens

Lid werkgroep ZIN

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe