Middagexcursie naar pater Karelkapel op 19-10 -2021

Nieuws
donderdag 21 oktober 2021

Met 12 dames van ZijActief Houthem, verdeeld in 3 auto's, vertrokken we vanaf de Holle Eik voor een bezoek aan de pater Karelkapel in Munstergeleen. Dankzij de routebeschrijving van Marleen arriveerden we zo'n 25 minuten later allemaal op de plek van bestemming.

We bezochten zijn geboortehuis, nu bekend om zijn sfeervolle kapel en als bedevaartsoord, vanwege zijn vele genezingen van zieke en hulpbehoevende mensen door middel van handoplegging. Hij werd geboren in 1821 en stierf in 1893 in Dublin, waar hij in 1857 naar toe ging. Op 3 juni 2007 werd hij heilig verklaard.

In een zijvleugel van de kapel hingen de dankbetuigingen van mensen, die door hem genezing ontvangen hebben.Er werden door ons enkele kaarsen met zijn beeltenis aangestoken en na het kerkbezoek gingen we het nabijgelegen winkeltje verkennen. Hier werden kaarsen, kaarten, boeken en andere snuisterijen met afbeeldingen van pater Karel en andere heiligen verkocht. Daarna maakten we een wandeling door de mooie aangelegde tuin, waar de eerste herfstbladeren neerdwarrelden. Een Mariakapelletje en verschillende kunstwerken sierden de tuin en er kon ook een kruisweg door een klein bosje gevolgd worden.

Onze laatste stopplaats was de Biezenhof in Geleen, waar we genoten van een drankje en een stukje vlaai in een sfeervol verlichte zaal, waar deze middag, ondanks het miezerige weer, gezellig werd afgesloten.

verslag Resie Savelberg

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!