Meld je aan voor de Dagen voor Alleengaanden

Nieuws
vrijdag 13 augustus 2021

Op 5, 12 en 19 oktober is het weer zover: de ‘Dagen voor Alleengaanden’. ZijActief Limburg nodigt alle alleenstaande vrouwen uit voor deze bijzondere ontmoetingsdagen. Passend bij het dagthema ‘Vrouwen bouwen aan de samenleving’ hebben we voor de deelneemsters een aantal interessante sprekers in petto.

Vrouwen bouwen aan de samenleving is het thema van deze dag. Want bouwen aan de samenleving deden we vroeger, deden we in coronatijd en doen we nu. Vrouwen gaan niet bij de pakken neerzitten, maar staan open voor verandering en vernieuwing. En is er een periode waarin alles tegenzit en niet gaat zoals ze gewend zijn, dan zetten ze hun talenten in om er een zo positief mogelijke draai aan te geven. En om er op de best mogelijke manier doorheen te komen.

Sprekers

Dat laten ook de sprekers van vandaag zien. Het is de vrouw die een belangrijke rol had in het bouwen aan haar gezin en daarmee de samenleving. Zo was er voor haar ook een belangrijke taak weggelegd rondom de slacht. Dat was iedere keer weer een klus waar veel werk, vakmanschap en inzicht kwam kijken. En het zijn (meestal) de vrouwen van nu die een zorgboerderij runnen. Die vaak weer de werkzaamheden doen, zoals ze vroeger veel gedaan werden. Op deze manier vinden mensen met een hulp- of zorgvraag een passende dagbesteding.

Programma

9.30 Ontvangst

10.00 Welkom

10.10 Meditatieve viering

11.00 Themakoffer Museum van de Vrouw

12.15 Lunch

13.15 Vervolg themakoffer

14.15 Zorgboerderijen

14.40 Drankje en muziek

15.45 Afsluiting

Locaties

De Dagen voor Alleengaanden vinden plaats op drie verschillende locaties, verspreid in Limburg.

  • Dinsdag 5 oktober 2021 in Zaal Roelanzia, Lovinckplein 2, Ysselsteyn (Noord-Limburg)
  • Dinsdag 12 oktober 2021 in Zaal van Nieuwenhoven, Pastoor Maesplein 1, Nederweert-Eind (Midden-Limburg)
  • Dinsdag 19 oktober 2021 in Zaal Keulen, Schoolstraat 3, Klimmen (Zuid-Limburg)

Aanmelden

Alleenstaande vrouwen (leden en niet-leden) kunnen zich voor 26 september 2021 aanmelden voor deze gezellige en leerzame ontmoetingsdag. Stuur een e-mail naar zijactief@zijactieflimburg.nl o.v.v. DVA, locatie, namen en afdeling (ben je geen lid? Vermeld dit dan). Maak de kosten over op bankrekening NL62 RABO 0144 1034 00 t.n.v. ZijActief Limburg o.v.v. Locatie DVA + namen van de deelnemers. Deelname voor leden kost €20,00. Niet-leden betalen € 25,00 (inclusief lunch).

Wij zijn blij dat we jullie weer mogen ontmoeten!

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe