Ledennieuwsbrief ZijActief Limburg, nummer 1

Nieuws
donderdag 3 maart 2022

Ledennieuwsbrief – ZijActief Limburg, Nummer 1, 24 februari 2022

Beste leden,

ZijActief Limburg zal jou ongeveer zes keer per jaar via een nieuwsbrief informeren over geplande activiteiten, nieuwtjes die voor ZijActief leden interessant zijn en andere wetenswaardigheden.

Eindelijk weer: de Filmavond

22 maart 2022

Eindelijk is het weer zover. ZijActief Limburg kan weer naar de film!

Dit jaar is gekozen voor de Spaanse film Madres Paralelas (Parallel Mothers).

Twee vrouwen, Janis (PeneĢlope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare

leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

Programma

Je kunt dit jaar je voorkeur aangeven om naar het middagprogramma of het avondprogramma te gaan.

Middagprogramma:

13.30 – Inloop

14.00 – Start Film

15.00 – Pauze met een drankje en hapje

17.00 – Einde filmmiddag

Avondprogramma:

18.30 – Inloop

19.00 – Start Film

20.00 – Pauze met een drankje en hapje

22.00 – Einde filmavond

Heb jij ook zin om naar deze fantastische film te gaan? Meld je snel aan bij de afdeling. Doe dat voor 8 maart 2022. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Leden betalen €12,50 en niet-leden €15,50. Dit is inclusief een hapje en drankje.

De bioscoopkaartjes van 2020 kunnen niet gebruikt worden voor deze filmavond!

Betalen doe je bij je eigen afdeling. Je krijgt je entreekaart voor 22 maart 2022 van je eigen afdeling. Kun je er op het laatste moment niet bij zijn? We kunnen kosten helaas niet terugbetalen, je kunt je kaartje wel aan iemand anders geven.

Bioscopen

 • Foroxity Filmarena Sittard-Geleen, Rijksweg Noord 300, 6162 AR Geleen, gratis parkeergelegenheid
 • Dok6 Cinema, Raadhuisplein 6, 5981 AT Panningen, gratis parkeergelegenheid
 • Foroxity Filmarena Roermond, Kazerneplein 4, 6041 TH Roermond, Parkeergarage Kazerneplein
 • Vue Bioscopen Parkstad, Roda JC-Ring 2C, 6466 NH Kerkrade, gratis parkeergelegenheid

Klik hier voor meer info en de trailer van deze film

Internationale vrouwendag

13 maart 2022

De samenwerkende vrouwenorganisaties van Limburg organiseren samen de internationale vrouwendag 2022. Op 13 maart zal deze leuke en vooral inspirerende bijeenkomst zijn in Foroxity in Roermond. Een dag om het vrouw zijn te vieren, een dag om te kijken wat er al bereikt is op het gebied van gendergelijkwaardigheid en een dag om te kijken waar nog de uitdagingen liggen. Internationale vrouwendag.

Programma

13.30 – 14.00 Inloop met tentoonstelling

Op de eerste verdieping van Foroxity Filmarena (lift aanwezig) is er een tentoonstelling m.b.t. vrouwenzaken.

14.00 – 15.00 Lezing en discussie Iris Sommer – ‘Het vrouwenbrein’

Iris Sommer, auteur van het Vrouwenbrein en hoogleraar aan Rijksuniversiteit Groningen, geeft een lezing over het vrouwenbrein en daarmee inzicht in de verschillen tussen mannen en vrouwen. Lang is gedacht dat de verschillen tussen mannen en vrouwen louter in de geslachtsorganen zitten en de verdere verschillen volledig cultureel zijn bepaald. Iris Sommer laat zien dat dit achterhaald is en dat het bij vrouwen toch echt anders werkt in hun hoofd dan bij mannen.

15.00 – 15.30 Pauze

Tijdens de pauze kunnen de aanwezigen de tentoonstelling bekijken en netwerken.

15.30 – 18.00 Film ‘Hidden Figures’

Hidden Figures is het ongelofelijke verhaal van drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. De film is voor bijna alle mogelijke prijzen genomineerd.

Om je aan te melden, klik hier let op: Via de website van Sharepower (voor heen Famnetwerk)

Dagen voor alleengaanden – Vrouwen zorgen voor verbinding

14, 28 & 29 maart 2022

Zoals je gewend bent van ZijActief Limburg zijn er gezellige dagen met veel ontmoeting voor alleengaanden. Met dit jaar het thema ‘Vrouwen zorgen voor verbinding’. Het aantrekkelijke programma voor deze dag ziet er als volgt uit:

Programma

 • 9.30 uur – Inloop met koffie en thee
 • 10.00 uur – Welkom en Viering
 • 11.00 uur – Positieve Gezondheid. Iemand van Burgerkracht komt om samen met ons op een positieve manier te kijken naar meedoen in de maatschappij.
 • 12.15 uur – Lunch
 • 13.30 uur -Je brein in beweging. Door ritme en muziek worden op een vrolijke manier spraak en geheugenfuncties gestimuleerd.
 • 14.30 uur – Drankje
 • 14.45 uur – Vervolg je brein in beweging
 • 16.45 uur – Afsluiting

Data en locaties

14 maart 2022 – NOORD

D’n Oesterham

Watermolenstraat 1

5807 BJ Oostrum

28 maart 2022 – ZUID

Zaal Keulen

Schoolstraat 3

6343 CD Klimmen

29 maart 2022 – MIDDEN

Zaal Van Nieuwenhoven

Pastoor Maesplein 1

6034 TE Nederweert-Eind

Aanmelden en betalen

Meld je vóór 7 maart 2022 aan via zijactief@zijactieflimburg.nl Vermeld daarbij: DVA, de locatie waar je wilt deelnemen, jouw naam en de afdeling waar je lid van bent. Maak de kosten over op bankrekening NL62 RABO 0144 1034 00 t.n.v. ZijActief Limburg o.v.v. Locatie DVA en jouw naam. Leden van ZijActief Limburg betalen €22,50, niet-leden 25,00.

Klik hier voor de uitnodiging.

ZijActief leden – Actief politiek

16 maart 2022

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. We doen een oproep aan alle vrouwen, die lid zijn van een ZijActief afdeling of rechtstreek bij ZijActief Limburg en die op een stemlijst staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 om zich bij ons te melden. We besteden dan in de afdelingsinfo van maart (voor 16 maart), via facebook, de website of Instagram aandacht aan al die ZijActief politieke vrouwen. We vragen jou te reageren met de volgende gegevens:·Een leuke foto van jezelf· Jouw naam ·Bij welke afdeling je lid bent of dat je een rechtstreeks lid bent· De partijlijst waar jij op staat· Op welke plaats jij op de partijlijst staat· De gemeente waar deze partijlijst meedoet· En een korte reactie op een van de volgende vragen:

 • Waarom vind jij het belangrijk om politiek actief te zijn?
 • Waarom vind jij het belangrijk dat er vrouwen in de politiek zitten?
 • Waarom vind jij het belangrijk dat men op een vrouw stemt?

Stuur je reactie voor 1 maart 2022 naar zijactief@zijactieflimburg.nl

Ledendag – Naar de Floriade Almere

21 juni 2022

Alle dames, leden met hun vriendinnen nodigen we van harte uit voor onze ZijActief reis naar de Floriade in Almere op dinsdag 21 juni 2022. We vertrekken vroeg in de ochtend met bussen richting Flevoland.

Met de kabelbaan hoog boven het Floriade-park kun je genieten van een prachtig uitzicht. We bezoeken landenpaviljoens die hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties voor groene steden laten zien. Het belooft een dag vol gezelligheid, innovatie en duurzaamheid te worden. We laten ons verrassen door nieuwe inzichten met betrekking tot het maken van gezonde en verantwoorde voedselkeuzes. Koffie, thee en andere versnaperingen zijn volop aanwezig bij de leuke eetrestaurantjes.

Hopelijk hebben we jullie enthousiast gemaakt temeer omdat de Floriade maar één keer in de tien jaar georganiseerd wordt. Kijk voor nog meer inspiratie op de website van de Floriade: www.floriade.com

Aanmelden en betalen

Heb jij ook zin om mee te gaan naar de Floriade? Meld je snel aan bij jouw afdeling. Doe dat voor 10 april 2022. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Leden betalen €46,00 en niet-leden €53,50 Dit is de entree voor de Floriade en de busreis)

Betalen doe je bij je eigen afdeling. Als je je aangemeld hebt krijg je van jouw eigen afdeling alle informatie over de busreis, opstapplaats etc.. Kun je er op het laatste moment niet bij zijn? We kunnen kosten helaas niet terugbetalen.

Contact

We hopen jou goed geïnformeerd te hebben en ook jouw eigen afdelingsbestuur is van alles op de hoogte. Je kunt daar uiteraard met je vragen terecht. De volgende nieuwsbrief kun je verwachten in april 2022.

Provinciaal Bestuur ZijActief Limburg

Steegstraat 5

6041 EA Roermond

Telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag

T: 0475-381781

E: zijactief@zijactieflimburg.nl

W: www.zijactieflimburg.nl

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!