Lintjesregen bij ZijActief Limburg

Nieuws
donderdag 29 april 2021

Diverse leden van ZijActief Limburg zijn deze week verrast met een lintje. Namens ZijActief Limburg feliciteren wij deze vrouwen met deze mooie Koninklijke Onderscheidingen!

Annie Koolen – ZijActief Haelen

Annie weet als vrijwilliger altijd een glimlach op de gezichten van bewoners van diverse zorgcentra te toveren. Zeker als hondje Bonny er bij is. Bij Sint Elisabeth in Haelen is ze al 15 jaar actief als organisator en begeleider van diverse activiteiten.

Elise Gorissen – ZijActief Gronsveld-Rijckholt

Elise (67) uit Gronsveld is al meer dan veertig jaar actief bij ZijActief, afdeling Gronsveld-Rijckholt als penningmeester, sponsorcontact en organisator. Ze is ook al vele jaren vrijwilliger bij Sportclub Gronsveld. Elise besteedt veel tijd aan mantelzorg voor de eenzame ouderen in de kernen Gronsveld en Rijckholt.

Elise Gorissen ontvangt een boeket namens Kring Heuvelland

Gertie Essers-Schlenter – ZijActief Gulpen

Gertie (81) uit Gulpen is al ruim veertig jaar betrokken bij ZijActief. Ze was onder meer de grote animator van de jaarlijkse kunst- en hobbybeurs in de Timpaan. Verder is ze secretaris bij de lokale afdeling van De Zonnebloem.

Carola Hensels – ZijActief Bocholtz

Carola is woonachtig in Wijlre en is naast haar baan een zeer actieve en gedreven vrijwilligster die zeer begaan is met de hulpbehoevenden medemens. Zij is vrijwilliger geweest bij Basisschool Wijlre en Scholengemeenschap Sophianum te Gulpen. Is opvanggezin van Poolse kinderen, bestuurslid en vrijwilliger bij zwemvereniging Mosaqua Gulpen en zwemvereniging MZPC, lid en bestuurslid EHBO Gulpen – Wittem. Zij organiseert de inzet van de vereniging bij evenementen en draait zelf ook mee bij hulpverleningsdiensten. Ze begeleidt hulpbehoevenden tijdens vakantieprojecten en organiseert dan ook creatieve activiteiten. Verder is zij ook nog vrijwilliger bij de Paus Franciscusgroep uit Wijlre.

Ook maakt zij nog tijd vrij voor het collecteren van de brandwondenstichting en Alzheimer Stichting. Tot slot begeleidt ze statushouders bij Vluchtelingenwerk Nederland, locatie Gulpen – Wittem. Vele mensen heeft ze geholpen bij het opknappen en inrichten van het woonverblijf.

Trots laat Carola Hensels (links) haar onderscheiding zien. Yvonne Huppertz bracht haar namens ZijActief Bocholtz een oranje boeket.

Tiny Koot – ZijActief Limburg

Tiny (78) uit Ulestraten is sinds 1990 onder meer als voorzitter en bestuurslid betrokken bij de Meerssense afdeling van het CDA. Van 1991 tot 2009 was ze voorzitter van het CDA Vrouwenberaad Heuvelland-Maastricht. Sinds 2004 is ze bestuurslid van het platform Mantelzorg Limburg, sinds 2012 lid van de ledenraad van Rabobank Zuid-Limburg West en sinds 2014 vrijwilliger bij ZijActief Limburg. Tiny was docent aan het Arcus College in Heerlen. Tiny is lid van ZijActief Limburg. Tot de opheffing was zij lid van Ulestraten.

Een Koninklijke Onderscheiding voor Tiny Koot.

Ria Kostons – ZijActief Amby

Het echtpaar Breur (73) en Ria (72) Kostons is zeer actief in de Maastrichtse wijk Amby. De tomeloze inzet is niet onopgemerkt gebleven. Breur was voorzitter van de stichting Amyerhoof en bouwheer van het gemeenschapshuis met dezelfde naam. Hij is drijvende kracht achter de braderie van Amby en secretaris van Ondernemersvereniging Amby. Ook zijn echtgenote zet zich in voor deze initiatieven en is daarnaast actief voor het epilepsiefonds en de brandwondenstichting. Zij is tevens actief lid en beschermvrouwe van harmonie Sint Walburga. Breur en Ria zijn nog lang niet klaar, zo laten zij weten: ze blijven zich inzetten voor het maatschappelijk belang.

Breur (73) en Ria (72) Kostons nemen een lintje in ontvangst van burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Heb jij of een lid van je afdeling ook een lintje ontvangen en staat je naam er niet bij? Laat het ons weten!

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe