Lezing Wensulance

Nieuws
dinsdag 9 juni 2020

Maandag 8 juni 2020 presentatie Wensulance uit Landgraaf

Drie vrijwilligers van de stichting Wensulance brachten een bezoek aan 25

Zij Actief leden uit Bocholtz.

Het bestuur wilde toch een voorzichtige start maken en daarbij de geldende regels ( aanmelden, vragen beantwoorden, handen desinfecteren en 1,5 meter afstand) in acht nemen.

Na een korte begroeting volgde er een passende tekst:

Al is onze wereld, nu en beetje kleiner dan normaal

Kunnen we niet zomaar, gezellig naar buiten allemaal

Geniet toch van alle dingen, die in deze tijd wel lukken

En probeer net momentjes met een lach, toch elke dag te plukken.

Laat ook deze avond een avond zijn die we mogen plukken. Laten wij verstandig met de geldende regels omgaan en kijken wat wel mogelijk is.

Eerst volgde er een presentatie door een vrijwilliger, aansluitend gingen wij (in 2 groepen) naar buiten om de 2 ambulances per toerbeurt te bekijken en vervolgens weer samenkomst in de zaal voor vragen en nazit.

De stichting bestaat ruim 5 jaar en werkt in totaal met 45 vrijwilligers.

Deze zijn werkzaam (of geweest) in de zorgsector. Hiervan zijn 8 vrijwilligers chauffeur van de 2 ambulance voertuigen. Deze laatste zijn chauffeur( geweest) van ambulances of brandweerauto. Zij allen willen mensen met ernstige- en/of chronische ziekte en/of mensen die in hun (pre)terminale levensfase verkeren op een professionele en comfortabele manier liggend vervoer aanbieden. Dit ten aanzien van een bepaalde wens.

Zo verzorgen zij jaarlijks ca. 120 wensritten, bezoeken evenementen, rijden met diverse georganiseerde “toertochten” en verzorgen presentaties.

Van onze leden mochten zij die avond het mooie donatie bedrag van € 363,00 ontvangen.

Wij mochten begroeten Anka Toma, Joop Hooydonk en Herman Butink, allen kanjers die een prachtige uitleg gaven. Ook zij kregen een symbolisch “hart” cadeau voor al hun inzet van onze Zij Actief leden.

Wij eindigen met:

Laten wij elkaar op een ‘bijzondere’ wijze vasthouden, samen er door heen komen en elkaar niet loslaten. Blijf gezond en zorg goed voor je zelf.

Voorzitter Yvonne Huppertz.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe