Lezing over de vroedvrouwenschool

Nieuws
woensdag 2 februari 2022

Het werd onze eerste activiteit van het nieuwe jaar en we vonden het fijn dat we elkaar weer konden ontmoeten, al was het met de nodige corona voorzorgsmaatregelen.
Met een opkomst van 25 leden, was deze bijeenkomst al geslaagd te noemen.

Dhr. Boselie gaf een interessante en boeiende lezing over de oprichting en de verdere ontwikkeling van de vroedvrouwenschool. Maar ook veel foto’s werden er vertoond, foto’s uit vervlogen jaren van de vroedvrouwenschool.

De school, voluit Katholieke Kweekschool voor vroedvrouwen genaamd, begon in 1913 aan de Akerstraat en werd gesticht vanwege de toenmalige hoge kindersterfte in Limburg. De school grensde direct aan het toenmalige Sint-Jozefziekenhuis. De school werd al snel te klein, temeer omdat ook een doorgangshuis voor ongehuwde moeders aan het gebouw werd gevestigd. In 1993 verhuisde de Vroedvrouwenschool naar Kerkrade en tegenwoordig is de opleiding ondergebracht bij het Academisch ziekenhuis te Maastricht.Het gebouw is nu een Rijksmonument en is sinds 1998 in gebruik als appartementencomplex voor ouderen en heet Parc Imstenrade.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe