Knutselen – etagère maken op 23 april 2019

Nieuws
woensdag 24 april 2019

Met 18 dames zaten we op 23 april om 20.00 uur klaar om onder leiding van Ingrid Huijnen een porseleinen of glazen etagère te maken.

Alle benodigdheden lagen al klaar op de tafels, die gezellig in U-vorm opgesteld waren. Allereerst moest uitgerekend worden waar het middelpunt van de borden was, zodat de kopjes en/of glazen precies in het midden zouden komen te staan. Daarna werd voorzichtig met spateltje en lijm geplakt. Dit moest nauwkeurig gebeuren, want na vijf minuten was de lijm al helemaal hard en niet meer te gebruiken. Je moest aan de top van de etagère beginnen met alles in gedeeltes te lijmen en laten drogen en als laatste alles omkeren en afplakken. Dit vereiste enige handigheid.

Het uiteindelijke resultaat was verbluffend mooi! Iedereen had een eigen kunstwerk gecreëerd. In kleur en stijl was alles verschillend, maar allemaal even mooi geslaagd. Ze stonden op de tafels te prijken naast de trotse eigenaressen.

Na de pauze was er nog een kleine (snoep) high tea en werden er nog kleine dingetjes afgerond. Rond de klok van tien bedankte Carla iedereen en moesten we alles netjes inpakken, om de etagères zonder brokken weer thuis te krijgen.

Al met al een gezellige en fijne avond voor alle dames.

Verslag Resie Savelberg.

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!