Internationale Vrouwendag: meld je aan!

Nieuws
donderdag 24 februari 2022

Op zondag 13 maart vieren we Internationale Vrouwendag. Een dag om het vrouw zijn te vieren. Een dag om te kijken wat er al bereikt is op het gebied van gendergelijkwaardigheid. En een dag om te kijken waar nog de uitdagingen liggen. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze themadag.

Net als vorig jaar hebben ook dit jaar de vier provinciale vrouwenorganisaties de handen ineengeslagen. Samen met SharePower (voormalige FAM! Netwerk), SMKK en LKV organiseren we een gezamenlijke middag in Foroxity Roermond. Het belooft een gezellige, interessante en leuke middag te worden. Ben je er ook bij?

Aanmelden en meer info

Je kunt je aanmelden via de website van SharePower. Deelname is gratis.

Ja, ik meld me aan!

Programma

13.30 – 14.00 Inloop met tentoonstelling

Op de eerste verdieping van Foroxity Filmarena (lift aanwezig) is er een tentoonstelling m.b.t. vrouwenzaken.

14.00 – 15.00 Lezing en discussie Iris Sommer – ‘Het vrouwenbrein’

Iris Sommer, auteur van het Vrouwenbrein en hoogleraar aan Rijksuniversiteit Groningen, geeft een lezing over het vrouwenbrein en daarmee inzicht in de verschillen tussen mannen en vrouwen. Lang is gedacht dat de verschillen tussen mannen en vrouwen louter in de geslachtsorganen zitten en de verdere verschillen volledig cultureel zijn bepaald. Iris Sommer laat zien dat dit achterhaald is en dat het bij vrouwen toch echt anders werkt in hun hoofd dan bij mannen.

15.00 – 15.30 Pauze

Tijdens de pauze kunnen de aanwezigen de tentoonstelling bekijken en netwerken.

15.30 – 18.00 Film ‘Hidden Figures’

Hidden Figures is het ongelofelijke verhaal van drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. De film is voor bijna alle mogelijke prijzen genomineerd.

Over Internationale Vrouwendag: oproep aan mannen!

Elk jaar vindt de Internationale Vrouwendag plaats op 8 maart. Rondom deze datum worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd door vrouwen en vrouwenorganisaties. Ook ZijActief Limburg doet hieraan mee.

Het landelijke thema van Internationale Vrouwendag is solidariteit tussen mannen en vrouwen. Wij vrouwen strijden en hebben gestreden voor emancipatie. Nu is het tijd voor mannen om ook mee te doen. Daarom roepen we mannen op om zich hard te maken voor emancipatie.

Meer informatie vind je op https://www.internationale-vrouwendag.nl/.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe