I-Café en brainstormen over ons programma van 2020

Nieuws
maandag 18 november 2019

Samen aan de slag!!!

3 Vrijwilligers van het I-Café waren aanwezig om te helpen met allerlei ICT vragen over de computer, Samsung-tablet, Ipad of telefoon .

Enkele voorbeelden van vragen waren:

Welke telefoon kan ik het beste kopen?

Hoe kan ik gebruik maken van Whattsapp?

Het installeren van de QR-Reader.

Hoe maak ik de beste foto’s?

Hoe kan ik mappen maken op mijn telefoon, om de foto’s qua onderwerp op te slaan?

Vragen over de koppeling tussen diverse apparaten?

Hoe krijg ik internet op mijn telefoon?

Wat is WIFI? enz. enz.

Vragen werden beantwoord en informatie werd gegeven. In groepjes gingen daarna de mensen aan de slag met hun tablet of telefoon, onder begeleiding van de vrijwilligers van het I-Café. Ook onderling werd er heel wat informatie uitgewisseld.

Al met al, heel leerzaam!

Het 2e gedeelte van deze avond was ook praktisch ingericht nl. brainstormen over ons programma van 2020. ( 2e half jaar )

De aanwezige leden werden in groepjes ingedeeld en gingen aan de slag met ideeën voor volgend jaar. Op 5 tafels lagen grote vellen papier, allen met een verschillend onderwerp/categorie.

De categorieën waren:

1. ACTIEF

2. KNUTSELEN / WORKSHOPS

3. LEZINGEN

4. AMUSEMENT

5. REIZEN / EXCURSIES / UITSTAPJES

De groepjes kregen ongeveer 5 min. de tijd om hun ideeën/voorstellen op het papier te schrijven. Daarna werd er doorgeschoven naar de volgende tafel/onderwerp. Iedereen passeerde dus de 5 tafels. Er werd druk gepraat en overlegd en de vellen raakten steeds voller. Na een half uur werden de vellen opgehangen en bekeken.

En wat blijkt: we hebben nogal actieve leden, want de meeste activiteiten staan onder: ACTIEF, KNUTSELEN/WORKSHOPS en REIZEN/EXCURSIES /UITSTAPJES. Jatsprieë zunt ut!!!

En een ding is zeker…………hier kunnen we jááááááren mee vooruit! 🙂

Bedankt aanwezige leden.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe