High tea te Buggenum

Nieuws
dinsdag 6 juni 2023

High tea bij ‘Huys en Hof in Buggenum’ 06-06-2023
Met fiets en/of auto kwamen maar liefst 39 leden naar de prachtige tuin aan de Holstraat in Buggenum.
Het weer was gemaakt voor deze dag, een heerlijk zonnetje niet te warm of te koud bescheen de parasols waaronder de smaakvol gedekte tafels stonden.
En zoals we dit ondertussen gewend zijn werd er meteen gezellig gekletst onder elkaar, alsof de leden zich in geen jaren meer hadden gezien. Ieder zocht een plekje aan tafel in afwachting van de High tea, maar eerst natuurlijk een welkomstwoord door onze voorzitter waarna Christien Reinders het stokje overnam om ons te vertellen dat we met een soepje en daarna hartige hapjes de middag zouden starten. De hartigheden waren heerlijk en ruimvoldoende. Voor de pauze vertelde Christien ons het ontstaan van hun tuin en de bekendheid die deze tuin door de jaren heen heeft gekregen, zelfs internationaal staan ze in de top 10 van mooiste tuinen. We kregen na haar verhaal over het ontstaan en onderhoud van de tuin de gelegenheid om deze, op 2500 ha, aangelegde tuin te bekijken. Van bloeiende planten, ging het naar een mooi aangelegde kruiden en groenten tuin. Struiken met rode bessen en sjtaekbaere, heerlijke aardbeien waarbij sommigen het niet konden laten om er een te proeven. En we ontdekte een plant die we nog niet kenden, het bleek de colaplant te zijn, hij schijnt als smaakmaker te worden gebruikt bij onze volksdrank nummer 1 de Coca Cola.
Na genoten te hebben van deze prachtig aangelegde tuin snel terug naar de tafels om verrast te worden met verrukkelijke zoetigheden en alweer was er koffie/thee en jus d’orange zoveel we wilden.
Rest me nog te vermelden dat alles wat we gegeten hebben zoveel mogelijk zelf wordt gemaakt met producten uit hun eigen biologische tuin.
Het was een zeer geslaagde middag en een waardige afsluiting van een mooi seizoen en een prachtige start naar de zomer toe.
Hopelijk zien wij elkaar weer bij de opening van het nieuwe seizoen op 5 september 2023.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe