23 april Het gevangeniswezen en vrouwen in detentie

Nieuws
woensdag 24 april 2024

Deze avond heeft Gerard Hendriks ons meer verteld over de Penitentiaire Inrichtingen in Roermond en Ter Peel in Evertsoord. Dit is de grootste vrouwengevangenis van Nederland.

Hier worden maximaal 250 gedetineerden geherbergd. Daarnaast zijn er ook twee cellen voor vrouwen met zeer jonge kinderen. Kinderen mogen eventueel tot dat ze leerplichtig zijn bij hun moeder blijven.

Het was een zeer interessante avond. We hebben diverse foto’s gezien hoe het er in de gevangenis uit ziet en gehoord hoe het er aan toe gaat. Er wordt wel vaker gezegd: Het is net een hotel, maar dit is echt niet waar. Dat is ons nu wel duidelijk geworden. Er is een behoorlijk streng dag-regime. Als je weigert om ergens aan mee te doen, word je daarvoor “gestraft”.

De heer Hendriks vertelde vol enthousiasme over zijn werk. Alhoewel het soms erg zwaar is en verdrietig om sommige dingen mee te maken, heeft hij toch veel voldoening van zijn werk.

De belangstelling was heel goed. Er waren 43 leden aanwezig, waaronder 4 nieuwe leden, 2 kandidaat-leden en 3 leden van de afdeling Zij Actief Leeuwen.

Agenda

Er zijn geen agenda items voor deze afdeling

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!