Ik maak ze bij nasi of bami maar ook als borrelhapje. De ‘sticky’ kluifjes vinden kinderen ook heerlijk. Mijn advies maak er meer van en vries ze in als je er tenminste nog overhoudt.
Ingrediënten
Porties: 6
* 240 ml water
* 100 gram witte suiker
* 80 ml sojasaus
* 2 eetlepels pindakaas
* 1 eetlepel honing
* 2 theelepels wijnazijn
* 1 eetlepel geperste knoflook
* 12 grote kippenvleugels, doormidden gebroken en de punt verwijderd
* 1 theelepel sesamzaad, of naar smaak
Bereidingswijze
Voorbereiding: 5 minuten |Bereiding: 1 uur
1. Meng in een grote koekenpan op middelhoog vuur het water, suiker,
sojasaus, pindakaas, honing, wijnazijn en knoflook tot een gladde massa
en tot de suiker is opgelost. Doe de vleugels in de saus, dek de pan af
en laat gedurende 30 minuten sudderen. Haal vervolgens het deksel van de
pan en laat sudderen tot de vleugels gaar zijn en de saus is ingedikt,
nog eens ongeveer 30 minuten, lepel af en toe wat saus over de vleugels.
Bestrooi met sesamzaadjes.
Ik weet zeker je likt er je vingers bij af.
Smakelijk kluiven Yvonne
Voedingswaarde
* Calorieën 528 cal
* Totale hoeveelheid vet 32.4 g
* Verzadigd vet 8.8 g
* Cholesterol 142 mg
* Natrium 963 mg
* Koolhydraten 22.4 g
* Voedingsvezels 0.5 g
* Eiwitten 36.2 g