Heerlijke kipvleugeltjes of drumsticks die erg makkelijk te maken zijn in de koekenpan.

Nieuws
maandag 15 maart 2021

Ik maak ze bij nasi of bami maar ook als borrelhapje. De ‘sticky’ kluifjes vinden kinderen ook heerlijk. Mijn advies maak er meer van en vries ze in als je er tenminste nog overhoudt.

Ingrediënten

Porties: 6

* 240 ml water

* 100 gram witte suiker

* 80 ml sojasaus

* 2 eetlepels pindakaas

* 1 eetlepel honing

* 2 theelepels wijnazijn

* 1 eetlepel geperste knoflook

* 12 grote kippenvleugels, doormidden gebroken en de punt verwijderd

* 1 theelepel sesamzaad, of naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5 minuten |Bereiding: 1 uur

1. Meng in een grote koekenpan op middelhoog vuur het water, suiker,

sojasaus, pindakaas, honing, wijnazijn en knoflook tot een gladde massa

en tot de suiker is opgelost. Doe de vleugels in de saus, dek de pan af

en laat gedurende 30 minuten sudderen. Haal vervolgens het deksel van de

pan en laat sudderen tot de vleugels gaar zijn en de saus is ingedikt,

nog eens ongeveer 30 minuten, lepel af en toe wat saus over de vleugels.

Bestrooi met sesamzaadjes.

Ik weet zeker je likt er je vingers bij af.

Smakelijk kluiven Yvonne

Voedingswaarde

* Calorieën 528 cal

* Totale hoeveelheid vet 32.4 g

* Verzadigd vet 8.8 g

* Cholesterol 142 mg

* Natrium 963 mg

* Koolhydraten 22.4 g

* Voedingsvezels 0.5 g

* Eiwitten 36.2 g

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe