Collegetour met sopraan Amber Nelissen

Nieuws
dinsdag 9 januari 2024

Op 9 januari opende ZijActief Leeuwen om 20.00 uur met ‘Collegetour’ het nieuwe jaar. Een concept dat we allemaal kennen van Twan Huys.
Wil je een zaal van zo’n 50 vrouwen twee uur lang muisstil krijgen nodig dan de 24 jarige Amber Nelissen uit voor een interview met tussendoor intermezzo’s die opgevuld worden door haar zang en je hebt geen kind meer aan je leden 😊
Wat een avond!!
Amber vertelde met de nodige humor over de weg die ze is gegaan van theateropleiding naar klassiek geschoold zangeres, in 2023 ronde ze haar studie af bij het conservatorium in Rotterdam. Amber bleek een veelzijdige jonge vrouw met passie voor haar vak.
Na de inleidende vragen tijdens het interview zong ze haar eerste muziekstuk, een aria uit de opera Carmen van Bizet.
Wat volgde was een inkijk in haar leven waarbij ook door onze leden alles gevraagd mocht worden. De vragen werden onderbroken door verschillende muziekstukken die Amber ten gehore bracht, we mochten voor de pauze genieten van een lied uit de musical Les Miserables, ‘I dreamed a dream’ waarmee Susan Boyle bekendheid verwierf en een song van Aretha Franklin.
Tijdens de pauze werd er met prosecco geproost op het nieuwe jaar.
Maar voor we het wisten zaten we weer ademloos te luisteren naar het levensverhaal van Amber waarbij ze openhartig vertelde over haar angst toen ze geveld werd door Corona en in coma gebracht moest worden, ook haar revalidatie periode en wat Corona met haar stem had gedaan kwam aanbod.
Tussen alle vragen door bleef ze ons verwennen met muziek die ons allemaal kippenvel bezorgde, ze liet zien dat een klassiek geschoolde zangeres binnen de vele muziekgenres van alle markten thuis kan zijn.
Er volgde nog de Limburgse variant van het ‘Halleluja’ waar door ons zachtjes werd meegezongen. Als toetje zong ze nog ‘Jolien’ van Dolly Parton.
Waarschijnlijk ben ik nog een lied vergeten maar het was kortom een zeer geslaagde avond om nooit te vergeten!!

Charlotte Beltjens

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!