Besturenbijeenkomst najaar met thematheater

Nieuws
donderdag 12 augustus 2021

Op donderdag 23 september organiseert kring Noord de besturenbijeenkomst najaar. Na het officiële gedeelte, met de vergaderstukken voor de ALV van ZijActief Limburg zal het Thema Theater Zelf Sjöldj plaatsvinden

Met het project “Zelf Sjöld/Zelf Schuld” wil stichting Turba ervoor zorgen dat mensen die te maken hebben met armoede of schulden volwaardig mee kunnen blijven doen binnen vrijwilligersorganisaties zoals sport en muziekverenigingen, ouderenbonden, vrouwenbonden en buurtverenigingen.

De introductie van het thema gebeurt op een “ludieke” manier tijdens deze ThemaTheater bijeenkomst. Verhalen van ervaringsdeskundigen worden verteld in sketches en liedjes. Verhalen met een traan, maar zeker ook met een glimlach en zelfs soms met een schaterlach. Dit gebeurt zonder de ernst van het probleem te kort te doen en in combinatie met informatieverstrekking over de problematiek. Hierdoor wordt het thema armoede makkelijker bespreekbaar binnen jouw afdeling. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt besproken hoe je je organisatie zo kunt inrichten dat ook mensen die te maken hebben of krijgen met armoede en/of schulden lid van ZijActief kunnen blijven of lid kunnen worden.

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe