Bedevaart Moresnet

Nieuws
donderdag 5 mei 2022

Bedevaart Moresnet dinsdag 3 mei

Wij wilden, mochten en konden weer naar Moresnet. De interesse was gepeild en dus ging deze traditie getrouwe activiteit weer van start.
Op de 1e dinsdag in de maand mei wordt al meer dan 40 jaar vanaf het Drielandenpunt naar Moresnet gelopen. Opgegeven hadden zich 41 leden.
We bidden uiteraard de rozenkrans maar hebben ook ruim de tijd om gezellig te praten en van de mooie natuur te genieten.

Het was een stralende morgen. Zoals meestal zijn de weergoden ons goed gezind. In Moresnet aangekomen hebben we gezamenlijk geluncht. Leden voor wie de voettocht te moeizaam is, of niet mogelijk is, komen met de auto en sluiten aan bij de lunch. Onze Gerda Bastin had de planning prima voor elkaar.
Om 13.00 uur hadden wij een mooie gebedsdienst ter ere aan Maria . Deze werd verzorgd door Zuster Katharina. Aansluitend lopen wij de kruisweg. Marjo Brouns nam dit gedeelte voor haar rekening. Deze kruisweg ligt verscholen in een prachtig groen en kleurrijk park tegenover de kerk.
Na afloop brengen wij weer een bezoek aan het restaurant waar wij buiten op het terras genieten van overheerlijke vlaai met koffie en/of frisdrank.

Wij gaan vol goede moed weer huiswaarts en hebben weer nieuwe energie gekregen.
Sommige gaan lopend huiswaarts en andere met de auto.

De zelfde avond kreeg ik nog diverse apps op mijn telefoon binnen met de mededeling “…. het was een super mooie dag, deze dag geeft mij energie, deze dag voelt goed en doet goed, dankjewel, mooie bezinning….”
Prachtige activiteit dus en de datum voor volgend jaar ligt vast. De reservering voor zowel de gebedsdienst als het restaurant heb ik al gedaan.

Yvonne Huppertz – Vaessen.

 

Link naar foto’s

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe