Advents- kerstviering 2020

Nieuws
zondag 13 december 2020

Hieronder een verslag (met bijhorende foto's) van onze Advenst- kerstviering op zaterdag 12-12-2020

Zaterdagmiddag 12 december Advents/kerstviering Zij Actief Bocholtz.

Op ons jaarprogramma stond in de maand december de advents/kerstviering vermeld.

Een activiteit die afgelopen jaren zeer druk bezocht werd en waarbij de werkgroep altijd met veel tijd en energie een leuke invulling gaf aan het programma. Samen hebben we ook nu toch gezocht naar mogelijkheden en die hebben wij gevonden. Het programma is anders dan anders maar het ontmoetingsmoment, waar het nu om gaat, is gevonden. Achteraf gezien is dit ook zeer geslaagd.

De enige plek waar wij nog met mensen op veilige wijze samen kunnen komen, is de kerk. Wij hebben van onze pastoor Pisters de toestemming gekregen om onze advents/kerstviering in de kerk zelf te organiseren. De werkgroep heeft, steeds in kleine groepjes, invulling gegeven aan het programma.

De bijeenkomst was zaterdagmiddag om 14.00 uur en de inschrijving verliep heel soepel. Wij hebben ons aan alle regels en voorschriften gehouden (Aanmelding, gastvrouwen in de kerk, handen desinfecteren, mondkapje, 1,5 meter afstand en noem maar op) maar bovenal zijn we ervan overtuigd dat we dit op gepaste en zeker veilige wijze hebben kunnen doen.

Aan het begin van de viering hebben wij eerst mevrouw B. Knops-Frijns herdacht die 8 december was overleden. Die zelfde zaterdagmorgen 12 december, was de uitvaart. Gezien de corona tijd was dit ook een besloten viering en konden wij niet aanwezig zijn bij haar uitvaart. Wij hebben dan ook nu op een gepaste wijze afscheid van haar genomen. Mevrouw Knops was dit jaar 40 jaar lid van ZijActief Bocholtz. Afgelopen zomer hebben wij haar nog gehuldigd als jubilaris en tevens in de bloemetjes gezet voor haar 90ste verjaardag.

Aansluitend zijn we overgegaan naar de advents/kerstviering,het was geen H. Mis.

Een mooi gedicht over een “kerstdroom” gaf ons toegang tot 4 thema’s: “Wensen, Licht, Verlangen en vertrouwen”. Dit zijn vier belangrijke thema’s in deze coronatijd.

Mooie teksten en gedichten werden gezocht maar ook zelf gemaakt. De viering werd muzikaal opgeluisterd door het echtpaar Bernarda (zang)en Bart van Kerkvoort (orgel). Heel mooie liederen werden ten gehore gebracht.

Bij een ontmoeting hoort een kopje koffie of thee. Ook hier hebben we voor gezorgd. Alles verliep heel rustig volgens de regels die van te voren werden medegedeeld.

Tot slot kregen alle leden nog een mooie kerstattentie en een kerstwens mee naar huis.

Wij mogen terugblikken op een mooie advents/kerstviering, heel anders dan anders , maar toch ook héééél bijzonder in deze nare kille tijd. Fijn dat we dit hebben mogen doen voor onze leden.

Laten wij hopen op betere tijden en iedereen een goede gezondheid ,veel liefde en warmte toewensen .

In de werkgroep namen de volgende leden deel: Alice Borgans, Annie Brouns, Jenny Schillings, Germaine Henskens, Marij Kuhnke en Yvonne Huppertz.

Yvonne Huppertz – Vaessen

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!