Maandag 27 februari presentatie “Brandveilig Wonen”

Nieuws
dinsdag 7 maart 2023

Lezing Brandveilig Wonen

Maandagavond 27 februari namen 45 leden van ZijActief Bocholtz  deel aan  de presentatie “Brandveilig Wonen”.

De presentatie werd gegeven door Elvira en Bas, 2 brandweerlieden uit eigen regio, aangesloten bij Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Het doel van deze avond was om de aanwezige leden bewust te maken van de risico’s op brand en ze helpen bij het brandveiliger maken van de leefomgeving.

Met behulp van beeldmateriaal, filmmateriaal en in de vorm van een quiz  werd de presentatie gepresenteerd en gevolgd.

Een presentatie met zeer bruikbare informatie zoals, brandrisico’s, het belang van rookmelders en koolmonoxide melders, wat te doen bij brand, vluchten etc.

Door middel van een “rookhuisje” werd duidelijk gemaakt hoe de rook zich in huis verplaatst met open en gesloten ramen en deuren.  De rookmelder mocht natuurlijk hier zijn werk doen.

Met klem werd verteld dat bij een noodgeval altijd 112 gebeld dient te worden en belangrijk is dat dan eerst de regio waar het noodgeval is wordt vermeld aangezien de telefooncentrale van 112 in Driebergen is gevestigd.

Als afsluiting kregen alle aanwezigen een ludiek cadeautje, een schoenlepel die tevens gebruikt kon worden om de rookmelder te testen.

Al met al een heel leerzame avond die door de aanwezige leden als zeer goed werd aangegeven. De leden die niet aanwezig waren hebben  “iets” bijzonders gemist.

Wij danken onze 2 sprekers dan ook heel bijzonder voor deze interessante presentatie en mooie en duidelijke informatie.

Ook bedanken wij Elvira en Bas hun inzet als vrijwilliger bij de brandweer.

Zij staan altijd voor ons paraat in geval van nood.

Yvonne Huppertz – Vaessen.

 

Klik HIER voor de foto’s 

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe