2024-04-16 Jaarreis Harderwijk en Veluwe-meer

2024-04-16 Jaarreis Harderwijk en Veluwe-meer

Iets na 8.00 uur vertrok de bus met 62 leden van ZijActief naar Harderwijk. In de plenzende regen… Het weer beloofde niet veel goeds.
Via een koffiestop onderweg bij “De Waldhoorn” met koffie, thee en appeltaart ging het daarna naar de haven van Harderwijk. Daar lag de MPS Jacqueline van rederij Veluwemeer-cruises klaar. Tijdens de 1,5 uur durende rondvaart over het Veluwemeer konden we genieten van het fantastische uitzicht over de Veluwe en de eilandjes met natuurgebieden.
Aan de andere kant zagen we Flevoland met stranden, jachthavens en recreatiemogelijkheden. Er was veel te zien en te beleven. Gelukkig was het inmiddels droog en konden de paraplu’s dicht blijven.
Bij terugkomst in Harderwijk hadden we de tijd om deze prachtige Hanzestad met pittoreske straatjes en sfeervolle pleinen te bezichtigen. Sommigen gingen shoppen, of bezochten een van de musea. Zeer de moeite waard was de oude Raadszaal met de kalfsleren wanddecoratie en de prachtige schilderijen.
Aan het einde van de middag stapten we in de touringcar voor de terugreis naar Stramproy. Het was een mooie en gezellige dag…

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!