Zolang je vingers niet dezelfde lengte hebben, blijf je leren

Blogs
donderdag 3 juni 2021

Mijn moeder was een wijze vrouw. Aan haar uitspraak “Zolang je vingers niet dezelfde lengte hebben, blijf je leren”, denk ik nog vaak terug. Het was haar gevleugelde uitspraak. Deze woorden zijn zo waar want ons hele leven blijven we leren.

Mijn moeder was, net als ik, jarenlang lid van ZijActief in Ubachsberg. In die jaren bekend als ‘de Boerinnenbond’. Het lidmaatschap was een hele eer voor haar. Mijn moeder was namelijk geen boerin, een van de vereisten voor de Boerinnenbond. Zij nam toen en wij nu, als lid van ZijActief, de verantwoording om op de hoogte te blijven van de veranderingen in de maatschappij. En dat zijn er heel wat. Door de jaren heen hebben onze leden al heel wat geleerd door bijeenkomsten. We raakten geïnspireerd door sprekers met over actuele onderwerpen, deden actief mee aan workshops, en meer. Helaas zijn bijeenkomsten voorlopig niet mogelijk. En dat is een gemis.

Als we kijken naar drie pijlers:

  1. Gezondheid: wat leerden we de voorbije maanden veel over hoe belangrijk gezondheid is. En dat je deze niet steeds in eigen hand hebt;
  2. Liefde: we leerden over liefde delen binnen verschillende groepen en beroepen. Vaak te zien in een klein gebaar.
  3. Vrijheid: we leerden over het belang van het kunnen opgroeien en leven in een vrij land.

Als we ook blijven leren dat respect, acceptatie naar je medemens toe belangrijk is, is het makkelijker om gezond met liefde in vrijheid te leven.

Morgen zal het anders zijn

Niet als vandaag

Morgen is vandaag voorbij

Lieve groet en een fijne zomer,

Philma Herberichs-Habet

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe