Voel je rijk bij ZijActief – Lekker in je vel

Blogs
maandag 10 juni 2024

Lekker in je vel

Bij ZijActief betekent ‘Voel je rijk’ de overvloed aan rijkdom om je heen. Deze maand richten we ons op wat het betekent om lekker in je vel te zitten en reflecteren we op ons eigen gevoel van welzijn en geluk. Of je nu geniet van een wandeling of fietstocht, deelneemt aan sociale activiteiten, of werkt aan persoonlijke groei. Samen dragen we bij aan ons eigen welzijn en dat van elkaar.

Met ‘lekker in je vel zitten’ bedoelen we de mate van tevredenheid over het leven, waarbij we ons zowel fysiek als mentaal goed voelen. Het gaat om een balans van welzijn, tevredenheid en innerlijke rust. Ook de omstandigheden waarin iemand leeft, spelen hierbij een belangrijke rol.

Wat betekent ‘lekker in je vel zitten’ voor jou persoonlijk?

Bij ZijActief begrijpen we het belang van fysieke activiteit voor je gezondheid. Regelmatig bewegen helpt stress verminderen, verbetert je stemming en verhoogt je energieniveau. Of je nu wandelt, fietst of op een andere manier beweegt, het is goed voor zowel je lichaam als je geest.

Welke fysieke activiteiten helpen jou om je goed te voelen?

Mentale gezondheid is net zo belangrijk als fysieke gezondheid voor lekker in je vel zitten. Neem tijd voor jezelf, ontspan en doe wat je gelukkig maakt. Dit kan variëren van een boek lezen, mediteren, creatieve hobby’s, tijd met familie en vrienden, of gewoon even lekker niks doen.

Wat helpt jou om mentaal tot rust te komen?

Sociale contacten spelen een grote rol in hoe we ons voelen. Bij ZijActief weten we hoe belangrijk sociale contacten zijn. Een vertrouwde plek waar we elkaar ontmoeten, nieuwe contacten leggen en bestaande banden versterken. We delen veel gelach en soms ook een traan, we zijn er simpelweg voor elkaar.

Hoe dragen sociale contacten bij aan jouw gevoel van welzijn?

Lekker in je vel zitten betekent ook dat je blijft groeien en jezelf blijft ontwikkelen. Bij ZijActief moedigen we je aan om te blijven leren en je te ontplooien. Dit kan door het volgen van workshops, lezingen en cursussen die we aanbieden. Het mooiste van alles is dat je dit niet alleen doet, maar met elkaar.

Op welke manieren blijf jij jezelf ontwikkelen?

Dankbaarheid speelt een grote rol in hoe we ons voelen. Dit kan variëren van kleine dingen, zoals een mooie zonnige dag, tot grote dingen, zoals de steun van vrienden en familie. Dankbaarheid helpt ons te focussen op het positieve in ons leven.

Waar ben jij dankbaar voor?

Samen dragen we bij aan ons eigen welzijn en dat van elkaar. Laten we deze momenten waarderen en elkaar blijven motiveren en inspireren. Jullie inzet en enthousiasme maken ons allemaal rijker en zorgen ervoor dat we lekker in ons vel zitten. Ga zo door, dames!🌻

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe