Nazomeren

Blogs
vrijdag 16 september 2022

Het zit er weer op, die lange zomer. Als in het begin van de lente de eerste levenstekenen in de tuin vernomen worden, kunnen we er bijna niet langer op wachten. Eindelijk, de lente begint, er volgt vast een heerlijke zomer. Naarmate het warmer wordt, genieten we steeds meer van het heerlijke weer. Ik had zelf maar een korte vakantie dit jaar, maar heb me prima vermaakt met een goed boek in de tuin.

Maar waar eerst van dat lekkere weer wordt genoten, wordt er al snel gepuft en gezucht onder de hitte, en door de droogte. De droogte die voor veel gewassen en agrariërs funest is, wil maar niet ophouden. Ook dit jaar weer mislukte oogsten en bosbranden, en het wordt steeds duidelijker dat de klimaatcrisis geen grapje is. Tot aan het einde van de vakantie duurt de droogte.

Dan is het plotseling over. Fikse regenbuien in het hele land zorgen er voor dat niet alleen gewassen maar ook alle mensen en dieren opgelucht ademhalen. Hè hè, we zijn er weer. En het is natuurlijk stomtoevallig dat het begin van het nieuwe seizoen precies tegelijk valt met het einde van de hitte. Maar het lijkt wel of die regen ook een nieuwe impuls geeft aan allerlei activiteiten.

Mensen gaan weer naar hun werk, de scholieren fietsen weer rijen dik over het fietspad. Er worden cursussen opgestart, ik heb het abonnement voor de bioscoop weer verlengd, de eerste theatervoorstellingen zijn er weer en op de sportvelden wordt volop getraind voor het nieuwe seizoen. We bruisen weer als vanouds en pakken de draad op waar we die aan het begin van het seizoen hebben neergelegd.

Ook bij ZijActief begint weer van alles te bruisen. Er is een nieuwe website (ziet er mooi uit!), een nieuwe medewerker op kantoor in Roermond (welkom en veel succes!), en veel elan om projecten zoals ledenwerving aan te pakken. Bij de afdelingen zijn de eerste activiteiten al weer gestart, en heeft iedereen weer met elkaar bijgepraat.

De dame die aan het begin van de zomer vermoeid haar lijf te rusten legde en zich koesterde in de zon, is niet helemaal verdord, maar uitgerust en verkwikt door de afwisseling van de seizoenen. Ze zit weer vol energie en laat deze nazomer vol verwachting weer op zich afkomen.

Lilian van der Burgt

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!