Fotoserie Tanzania

Blogs
donderdag 21 juli 2022

Vandaag stuur ik jullie een uitgebreide foto collage van de verschillende workshops die we gegeven hebben. Zo zie je in welke ruimtes we onze workshops hielden, impressies van de bijeenkomsten zelf, de spannende auto ritten en wandelingen door bergen van de Zuid Pare. Op één plek na zijn alle groepen die we geselecteerd hebben om aan deze pilot mee te doen bezocht. Het waren steeds weer heel verschillende workshops ondanks dat het programma hetzelfde was.

De chapati -oefening over je dagelijkse tijdsindeling was elke keer een succes. Ook de oefening waarbij een zin aan elkaar doorgegeven wordt vonden ze erg leuk. Vooral als de zin aan het eind erg afweek van de begin zin. Hun opmerkingen over leiderschap zullen we gebruiken bij de komende workshops.

De eindevaluatie was keer op keer zeer lovend. Voor velen was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een seminar/workshop. Ze komen graag naar de volgende bijeenkomsten in de dekenaten. Regelmatig krijg ik een speciaal compliment over mijn goede swahili taalkennis.

Als team zijn wij ook zeer tevreden over deze eerste ronde. We hebben veel informatie en inzicht gekregen over de situatie in de verschillende dorpen, het ontwikkelingsniveau van de participanten en wat ze willen leren. Ook hebben we goede contacten gelegd de parochiepriesters (zij zijn onze lokale partners). Zij hebben ons steeds zeer gastvrij onthaald.

Ik wens jullie allen fijne zomermaanden.

Hartelijke groeten uit Same (Tanzania),

Marielle Beusmans

 

Mariëlle in Tanzania

Lid worden?

Lid worden van ZijActief betekent ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Oftewel: in je eigen omgeving activiteiten ondernemen en bijeenkomsten bijwonen, samen met andere vrouwen.

Ik word lid!