De afdeling

                                          WELKOM OP DE WEBSITE VAN ZIJACTIEF afdeling KELPEN-OLER

                                                             

                                                                     

 

ZijActief, afdeling Kelpen-Oler bestaat al meer dan 66 jaar en behoort tot de kring Weert en heeft 74 leden. Zij organiseert voor haar leden gezellige en informatieve avonden.

Onze vereniging staat voor ontmoeting, ontspanning en ontplooiing. Bij ZijActief Kelpen-Oler is elke vrouw van harte welkom. Samen er een gezellige avond van maken tijdens een workshop of een lezing met een actueel onderwerp, of gewoon gezellig bijkletsen. Kom gerust eens een kijkje nemen. De activiteiten worden gehouden in het Trefcentrum in Kelpen-Oler, op woensdagavond om 20.00 uur, tenzij anders vermeld. Alle activiteiten zijn vrijblijvend.
 

Wat biedt ZijActief nog meer?

Het ledenblad Zij & Zo verschijnt drie keer per jaar en krijgt u automatisch per post toegestuurd.
Kijk eens verder op deze site van ZijActief Limburg www.zijactieflimburg.nl. Naast algemene informatie vindt u hier ook informatie over de ZijActief Academie. Een interactief, uitdagend en veelzijdig cursusaanbod. U kunt ook profiteren van onze speciale kortingsacties. Zo wordt een leuk dagje uit nóg leuker! Maar ook korting op bijvoorbeeld CZ zorgverzekering is mooi meegenomen

Dames, u bent van harte welkom.
 

 

Voor meer informatie: kelpenolerzijactief@gmail.com

 

Wetenswaardigheden Kelpen-Oler

Kelpen en Oler, twee gehuchten die tot de twintigste eeuw van elkaar werden gescheiden. In de omgeving van het voormalige station Kelpen is beginnende bebouwing van Kelpen te zien. In de omgeving van de brandweerkazerne is de beginnende bebouwing van Oler te zien. Door de bouw van de gezamenlijke St. Liduinakerk heeft zich in de jaren die volgden, in deze omgeving, een woonkern gevormd. De officiële naam van dit dorp was Kelpen. Historisch gezien is deze naam simpelweg onjuist. Daarom werd de naam op 1 januari 1999 veranderd in Kelpen-Oler. Het dorp is uitgegroeid tot een aanzienlijk dorp van circa 1150 inwoners.

 

Geschiedenis ZijActief Kelpen-Oler

Opgericht 02-02-1955 (Maria Lichtmis) als Boerinnenbond.

Contributie is fl. 1,50 (per jaar!!).

Eerste voorzitter is mevr. Verkoulen-van Geleuken.

Eerste activiteit in maart van dat jaar: demonstratieavond over paastafelversiering, maar ook slachtcursus, matrassencursus, koken, bakken, inmaken en bv. een lezing over de groentetuin.

In de beginjaren kop en schotel voor de koffie zelf meebrengen! En in de passietijd niets lekkers bij de koffie. Dat mocht niet van de Geestelijk Adviseur.

Rol gespeeld bij belangrijke ontwikkelingen in het dorp, zoals de komst van de Kleuterschool (lezing van juffrouw Lies Kock).

Vanaf 1959 wordt er een Lourdesreis verloot.

Eerste feestavond in februari 1963 bij café Quix (na 8 jaar).

In 1965: Limburgse Vrouwen Beweging (LVB).

In 2002: ZijActief.

2015: 60-jarig bestaansfeest!

Mevr. Mans-van Roij is al vanaf de oprichting lid, dus al 67 jaar!!!