Foto's

19 februari: Lezing over slaap door dhr. Verstappen

Gezien de grote opkomst hebben blijkbaar toch veel mensen (wel eens) slaapproblemen. De lezing was een wetenschappelijke benadering van dit probleem en kon uiteraard niet op alle vragen antwoord geven. Toch zijn er wel wat dingen duidelijker geworden.

15 januari: Jaarvergadering

Met 5 jubilarissen: 1x 25 jaar lid en 4x 40 jaar lid!! De dames werden weer mooi in het zonnetje gezet. 
Na het officiële gedeelte hebben we geproost op het nieuwe ZijActief jaar en was er nog een gezellig samenzijn met terugblik op de activiteiten van 2019 aan de hand van een fotopresentatie.

 

18 december: kerstviering
De kerstviering werd dit jaar verzorgd door Maria Bonten. Maria is een goed verteller: ditmaal verhalen rondom de kribbe.
Met een hapje en een drankje erbij was het weer een gezellig avond.

 

20 november: kienen

Aan de grote opkomst te merken vindt iedereen het toch wel leuk dat we af en toe een kienavond organiseren. Het was ook weer een heel gezellige avond!

 

16 oktober: Lisa Naus: "alles is leefde"

Lisa vertelt in dichtvorm vnl. en in de limburgse taal.  Over vanalles en nog wat. Veel herkenbare dingen van vroeger maar ook over nu, over de liefde, over het leven. Alles wat ze vertelt wordt begeleid door een foto.
"Kratse aan de zeel" euvergaote mit 'n suiske van LEEFDE

Een geweldige avond!

 

 

18 september: lezing over het leven in de gevangenis door Inge Buijs

Inge is een goed verteller en heeft 25 jaar gewerkt als gevangenbewaarder. Inmiddels heeft ze een eigen bedrijf in coaching en consultancy.
Ze brengt een informatieve, boeiende en met humor aangeklede presentatie over het leven in de gevangenis.

 

 

 

19 juni zijn we in Heythuysen gaan beugelen
Na koffie met vlaai zijn we in teams van 2 aan de slag gegaan. Er waren 8 teams en we hebben 3 rondes van 10 min. gebeugeld. Gelukkig hadden we goede uitleg en begeleiding! 
De winnaars waren Anja en Els! Nogmaals proficiat. 
Het was een zeer geslaagde avond. 

 

15 mei: Moorddiner
We kregen een uitnodiging van Fam. vd Kerckhoff voor een gezamenlijk diner in 't Leuke... Harold Schroijen en consorte hadden samen met Bjorn van Vlodrop (kok) een geweldige avond voor ons verzorgd. De moord hebben we zelf opgelost....

 

17 april: Lezing over levenstestament en erfrecht door Pauline Tummers
Pauline is kandidaat notaris bij Moonen Notarissen te Blerick en Sittard en lid van ZijActief Beegden.
Ze nam ons mee door de zware materie rondom het levenstestament, schenkingen en erfrecht. Pauline wist het duidelijk uit te leggen en had alles ook nog eens op papier voor ons.

 

20 maart: modeshow van het Deense merk Friendtex, door Yvonne Parren

 

 

20 februari: lezing "dementie vriendelijk" door Margret Jorissen en Driek de Wit

Voorafgaand kwam Tienneke Ponjee uit Venlo vertellen over het Project Alzheimer. "Herkenning en thuiskomen, een mooie beleving voor oude en jonge mensen met dementie. Samen met anderen maakt ze snoezelwandkleden, dekentjes, spellen, friemelschorten etc. Ook heeft ze belevingskoffers (te huur) .
Margret en Driek gaven eerst een korte uitleg over herkennen van de signalen van dementie. Daarna werden in groepjes enkele opdrachten besproken: hoe ga je om met een verward iemand op straat, een buurman die komt vertellen dat z'n vrouw dementie heeft, een demente vrouw bij de bakker...
Heel goed om eens bij stil te staan...vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken in een of andere vorm.

Wil je er meer over lezen: http://www.samendementievriendelijk.nl