Foto's

17 april: Lezing over levenstestament en erfrecht door Pauline Tummers
Pauline is kandidaat notaris bij Moonen Notarissen te Blerick en Sittard en lid van ZijActief Beegden.
Ze nam ons mee door de zware materie rondom het levenstestament, schenkingen en erfrecht. Pauline wist het duidelijk uit te leggen en had alles ook nog eens op papier voor ons.

 

20 maart: modeshow van het Deense merk Friendtex, door Yvonne Parren

 

 

20 februari: lezing "dementie vriendelijk" door Margret Jorissen en Driek de Wit

Voorafgaand kwam Tienneke Ponjee uit Venlo vertellen over het Project Alzheimer. "Herkenning en thuiskomen, een mooie beleving voor oude en jonge mensen met dementie. Samen met anderen maakt ze snoezelwandkleden, dekentjes, spellen, friemelschorten etc. Ook heeft ze belevingskoffers (te huur) .
Margret en Driek gaven eerst een korte uitleg over herkennen van de signalen van dementie. Daarna werden in groepjes enkele opdrachten besproken: hoe ga je om met een verward iemand op straat, een buurman die komt vertellen dat z'n vrouw dementie heeft, een demente vrouw bij de bakker...
Heel goed om eens bij stil te staan...vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken in een of andere vorm.

Wil je er meer over lezen: http://www.samendementievriendelijk.nl

 

16 januari 2019: jaarvergadering en nieuwjaarsborrel

Na een korte uitleg over de beweegkuur in de gemeente Maasgouw zijn we verder gegaan naar de jaarvergadering. Aanwezig 52 van de 68 leden, een goede opkomst dus.
De avonden zijn in 2019 goed bezocht en over het algemeen als zeer positief en gezellig ervaren. We hebben het jaar afgesloten met een zeer klein verlies. Helaas geen nieuwe bestuursleden, wel een aspirant bestuurslid: mw. v. Veen.
We hadden 1 jubilaris: mw. Reulen. Ze is inmiddels 50 jaar lid van onze vereniging!
Na het officiele gedeelte is er geproost op het nieuwe jaar en hebben we informeel nog even gezellig nagekletst ondertussen kijkend naar de foto's van het afgelopen jaar.
 

 

12 december: kerstviering met Michiel Malschaert

Geen: "stille nacht", geen "herdertjes lagen bij nachten",  maar wel een fantastische avond!!! 
Michiel is een geweldig entertainer, de dames stonden nog net niet op de tafels. Er werd weer eens ouderwets goed gelachen en meegezongen.

 

21 oktober: de "pure keuken" met Monique Morssinkhof 

Verdeeld in groepjes van 5 hebben we deze avond een 8-tal gerechtjes / hapjes gemaakt. Monique had heerlijke gerechtjes uitgezocht en voorbereid gebaseerd op "de pure keuken". Lekker, gezond en met gebruik van natuurlijke ingredienten. Liever geen smaakversterkers en waar mogelijk "bio".
Uiteraard hebben we na het maken van de hapjes deze ook samen opgegeten. 
Het was weer een zeer geslaagde avond.

 

 

17 oktober: lezing door Garda Laarmans: er is meer tussen hemel en aarde

Garda vertelde over tarrot, pendels, geloof en dies meer. Heel interessant onderwerp en knap gedaan voor iemand die nooit eerder een lezing heeft gegeven.

 

19 september: Lezing over kruiden door Nathalie Graef

Hele interessante avond. 

Foto's volgen nog

 

20 juni: fietstocht naar de pluktuin in Buggenum

We hadden uitzonderlijk goed weer (natuurlijk verdiend) om een avondje buiten te zijn. Mooi stukje fietsen, niet te ver, waarna koffie en cake bij Marian in de pluktuin. Na wat uitleg mochten we rondstruinen door de tuin en ons eigen boeket samenstellen. Daarna weer lekker op de fiets terug. Een mooie avond!

 

 

16 mei : happen en stappen in eigen dorp. Avond georganiseerd door de werkgroep. Heerlijke hapjes, leuke wandeling en wonder boven wonder droog gehouden. Dank aan alle gastvrouwen en koks als ook aan diegenen die de route hebben uitgezet!

 

 

18 april: lezing "Godinnen in de vrouw" door Wim Janssen. Over de zuster, de concurrente, de stratege, de wijze vrouw, de trouwe partner, de moeder, de verzorgster, de dochter van haar moeder, minnares, creatieve vrouw...

In het kader van de masterclasses hadden wij samen met vrouwenvereniging Heel dhr. Janssen uitgenodigd om iets te komen vertellen over de godinnen in ons. Van: Artemis, Athena en Hestia tot: Hera, Demeter, Persephone en Aphrodite, we hebben ze allemaal een beetje in ons. Met hun sterke punten en probleemgebieden. Soms te veel van de een en te weinig van de ander. Maar overal en altijd zijn groeimogelijkheden. Kortom een hele interessante avond!
Wim Janssen is Jungiaans analytisch therapeut, coach en trainer.
www.ont-moet.com

 

 

21 maart : paasworkshop verzorgd door Bloepattoe uit Kelpen -Oler

27 bloemstukken: dezelfde materialen, allemaal anders!

 

21 februari: lezing door Leo Baeten over zijn pelgrimage naar Santio de Compostelela samen met zij vrouw Tiny.

Leo hield een voordracht over de achtergrond van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Heel interessant om eens te horen! 
Na de pauze werd de film "In de palm van haar hand" vertoond. De persoonlijke beleving van Leo en Tiny. Hele mooie avond.

 

17 januari Jaarvergadering

Een mooi begin van het nieuwe (verenigings)jaar. 
Na de koffie en vlaai: officieel gedeelte. Er waren dit jaar geen jubilarissen, geen nieuwe bestuursleden, alleen een voorzitter die aftredend maar herkiesbaar was. Dankzij een goed verlopen Ladies Night ook nog geen verhoging van de contributie. Uiteraard wat bedankjes links en rechts, m.n. de leden van de werkgroep en Barry.  Daarna samen het glas geheven op 2018 ( glaasje bubbels werd ons aangeboden werd door 't Leuke ) 
Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we na de pauze terug gekeken op het programma van 2017, met powerpoint en foto's van 2017.
En...gezellig bijgekletst.